Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: borland C++
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
slawek_master
witam mam problem gdzy nie chce mi sie uruchomic program borland C++ , kliklaem na wszystko w folderze "bin" ale ani drgnie:( pomozcie mi sad.gif co mam z tym fajntem zrobic
dr_bonzo
Wzruszyla mnie twoja historia.

Moze byc opisal troche szczegolow: ktora wersja, jak ja instalowales, jakies bledy sie pojawiaja?
slawek_master
hehe " Wzruszyla mnie twoja historia." biggrin.gif

nio wiec tak zainstalowalem wersje 5,5

poprostu sciagnelem instalke
rozpakowalo mi w folderze
nio i wlalzlem do "bin" nio i chcialem uruchomic ale nic nie dziala poprostu wyskakujom dos-owskie cos sie zaladujei znika i nic sie nie dzieje:(
Levabul
Wydaje mi się że borlanda uruchamia się z dosa/wiersza poleceń i jako parametr podaje mu sie plik który ma byc zkompilowany, tak więc jeżeli uruchamiasz go przez instalkę program automatycznie się wyłancza i nie zwraca żadnych wyników ponieważ nie została do niego przesłana nazwa pliku przeznaczonego do kompilacji. Takie są moje przypuszczenia, ale nie jestem pewien ...
slawek_master
nawet jak cos napisze tzn jakis prsty wiersz polecen i dam aby mi uruchomilo za pomoca to i tak sie nie otwiera;/ nie kminie ;/ moze masz link do instalki borlanda questionmark.gif jesli tka to bym prosil tongue.gif moze mi tamta twoja zadziala:P
bela
A czy to przypadkiem nie jest sam kompilator?
Chewolf
Proponuje znaleść jakiś kurs, bo wydaje mi się że nie za bardzo wiesz co robisz smile.gif
Wykrywacz
A najlepiej chyba będzie jak będziesz się o takie rzeczy pytał TAM, polecam b.fajne forum i sądze że tam równie szybko odpowiedzą ci na to pytanie, jak ty odpowiada się na pytania dleczgo php mi nie działa tongue.gif
tes
Ściągnąłeś po prostu sam kompilator smile.gif
Przeczytaj jak go wywołać z wiersza poleceń ('cmd') aby skompilować źródło. Bez IDE i tak nie ma pisania więc lepiej zassij Buildera Personal, albo jakiś Edytor (np. Dev C++) i podepnij do niego ten kompilator. Chociaż moim zdaniem lepiej MinGW+DevCPP, lub CodeBlocks. Darmowy jest również Visual Toolkit (kompilator).

Najlepszym moim zdaniem wyjściem z sytuacji (i najłatwiejszym) jest zainstalowanie Visual Studio w wersji Express ;] Visual Studio to moim zdaniem najlepsze IDE do programowania smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.