Zaczełem pisać skrypt który będzie miała za zadanie odwiedzanie stron www oraz pobieranie z nich adresów email i zapisanie ich do pliku. Kod:
<?php class spider { private $file = 'baza.txt'; public function __construct( $url ) { $this->check_urls( $url ); } private function check_urls( $url ) { { exit; } else { $this->regexp_www( $dane ); } } public function check_email() { foreach($this->adresy[1] as $www) { } $this->write(); } private function write() { $a = 0; foreach($this->emaile as $email) { { foreach($email[0] as $right) { $a++; } } } } private function regexp_email( &$dane ) { } private function regexp_www( &$dane ) { } } $spider = new spider($_GET['adres']); $spider->check_email(); ?>
No i jak widać skrypt pobiera adres 1 strony z urla. Następnie wchodzi na tą strone i pobiera wszystkie adresy www które pasują do regexp i gdy juz je pobierze i zapisze w składowej to otwiera tą strone i wyciąga z niej emaile.
No i mój problem jest taki że nie wiem jak to zapętlić. Aby skrypt wchodził na strone, zczytywał z niej adresy potem je otwierał i następnie zczytywał adresy stron oraz email i tak wkórło powiedzmy do while(count($this->adresy) < 100). ;/