Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] adres odwiedzajacego
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kufalo
Z poziomu php chce okreslic adres domeny/subdomeny z jakiej dostal sie na moja strone odwiedzajacy.
mike
Ani jedno, ani drugie.

Do tego służy: $_SERVER[ 'HTTP_REFERER' ]

Więcej tutaj: Predefined Variables

Przenoszę do Przedszkola
kufalo
Ok, dzieki smile.gif
krzyszbi
witam
Cytat
Z poziomu php chce okreslic adres domeny/subdomeny z jakiej dostal sie na moja strone odwiedzajacy.

to chyba mówi że chcesz się dowiedzieć z jakiej strony dany urzytkownik do ciebie sie dostał i ~mike_mech podał prawidłową odpowoedź
a ten temat jest bardzo podobny
mike
Cytat(kufalo @ 2006-03-10 02:28:38)
Cytat(kufalo @ 2006-03-10 12:30:17)
Zle zapytalem. Nie chodzi tu niestety o referera lecz o adres domeny, z ktorego zostala zaladowana strona...

Zdecyduj się i nie miej pretensji za to że ktoś odpowiada na zadawane pytania, a jak się pytać nie umie ...

A poza tym moze zechciałbys kliknąć w linka, którego Ci podałem. Skoro tego ni potrafisz to nigdzie się z ztego Przedszkola nie wybieraj.

Masz tam jak wół:
Cytat
'SERVER_NAME'
    The name of the server host under which the current script is executing. If the script is running on a virtual host, this will be the value defined for that virtual host.

(...)

'HTTP_HOST'
    Contents of the Host: header from the current request, if there is one.

Pownieneś się domyślić, ze wybór $_SERVER[ 'SERVER_NAME' ] będzie lepszy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.