Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JavaScript Challenge
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
castor
http://blatek.board.pl/blindalley/

powodzenia :wink:
Mac
Cytat

A Ty Castor do którego poziomu doszedłeś? smile.gif
Anarion
A wlasnie macie jakas ksiazke albo cos dot. javascriptu bo jestem kompletnie zielony z tego...
Mistycus
Co to za nędzna układanka? Klikam i klikam na "Create element", a tu coraz więcej tego i wszystkie kwadratowe. Mnie to nie bawi :? .
castor
Cytat
Cytat

do kunca :wink:
castor
Cytat
Co to za nędzna układanka? Klikam i klikam na "Create element", a tu coraz więcej tego i wszystkie kwadratowe. Mnie to nie bawi :? .

to jest 1 level a jest ich 7..
....wiec nie ukladaj tylko zajrzyj w kod :wink:
Mac
Cytat
Cytat
Cytat

do kunca :wink:

Wow smile.gif
A ja mam mały problem z 2 poziomem wiem jak przejść (prawie) (wiem gdzie jest rozwiązanie, ale nie znam się dobrze na Java Script więc nie wiem jak "to co znalazłem" wykorzystać do rozwiązania "zagadki") smile.gif
castor
Cytat
A ja mam mały problem z 2 poziomem wiem jak przejść (prawie) (wiem gdzie jest rozwiązanie, ale nie znam się dobrze na Java Script więc nie wiem jak "to co znalazłem" wykorzystać do rozwiązania "zagadki") smile.gif
:wink:

przeciez haslo masz juz tam podane tylko musisz dojsc gdzie je wpisac :wink:
Mac
Cytat
Cytat

:wink:

przeciez haslo masz juz tam podane tylko musisz dojsc gdzie je wpisac :wink:

Włąsnie "domyślam" się gdzie to wpisać, ale nie zabardzo rozumiem Java Script więc mam mały problem :wink: smile.gif
smile.gif
bartek
ok ... 1 banał
2 ... pewne problemy były ale przeszło ....
a nad 3 pomęcze sie jak wstane :oops:
Seth
Polecam to: http://codewalkers.com/php-contest.php
Mistycus
Cytat
Cytat

to jest 1 level a jest ich 7..
....wiec nie ukladaj tylko zajrzyj w kod :wink:
No, całkiem niezłe biggrin.gif
Mistycus
Cytat
Musisz dopisać hasło jako queryString smile.gif
Mistycus
Gdyby ktoś nie wiedział, jak przejść 3. poziom, to daję małą podpowiedź:
[list] smile.gif tongue.gif smile.gif tongue.gif smile.gif
Mistycus
Kolejny poziom jest banalny, wystarczy zamiast'Incorrect password :(', a hasło samo będzie nam się ukazywało literka po literce :-)
Mistycus
Nie bardzo wiem, jak rozgryść poziom 5., ale prawdopodobnie kluczowym elementem skryptu jest ten kod:
Kod
if( gP(getLay('el3'))-gP(getLay('el1'))==gP(getLay('el3'),1)-gP(getLay('el2'),1)&&

gP(getLay('el1'),1)-gP(getLay('el2'),1)==gP(getLay('el3'))-gP(getLay('el2'))&&

gP(getLay('el2'))-gP(getLay('el1'))==gP(getLay('el3'),1)-gP(getLay('el1'),1)&&

gP(getLay('el3'),1)-gP(getLay('el1'),1)>0&&gP(getLay('el3'))-gP(getLay('el2'))>0
. Zdaje się, że poszczególne klocki muszą spełniać określone kryteria odległości od lewej i górnej krawędzi :? Jeśłi tak rzeczywiście jest, to nie mam pojęcia jak to przejść, bo trzeba by przecież rozpracować wszystkie porównania naraz, a tego żaden człowiek nie jest w stanie zrobić w swojek głowie. Wysilę się :x :wink: i może coś wykombinuję :?
Mistycus
Już mam, już mam, już mam biggrin.gif . Chyba trochę za dużo Wam podpowiadam, więc spróbujcie to przejść sami tongue.gif

Mistycus
6. poziom jest chyba najprostrzy smile.gif Cała strona prócz malutkiego fragmentu ujęta była w komentarz, zatem mogła być użyta jako plik skryptu :-) (nie przeszkadzały tagi HTML'a). Fragment nie ujęty w komentarz przypisywał zmiennej style wartość, będącą częścią nazwy czcionki, ale to nie ważne. Taka podpowiedź chyba starczy, dalej pokombinujcie sami. Jestem już na ostatnim poziomie, zaraz pewnie się dopiszę (tuż pod Castorem tongue.gif :wink: ).
Mac
Hehe smile.gif
Mistycus dzięki za podpowiedzi :wink: smile.gif
smile.gif
castor
bravo mistycus ...
..pomyliles definicje podpowiadnia z daniem rozwiazania :?:

czekamy na nr.7 :wink:
Mistycus
Cytat
czekamy na nr.7   :wink:
Przez póltorej godziny nie mogłem przejść tego poziomu sad.gif , więc zrezygnowałem tongue.gif
castor
co tak szybko sie poddajesz :wink:

podpowiem ze jakiekolwiek zmiany w psChck() spowoduja ze bedziesz otrzymywal zle haslo :wink:
Mistycus
Cytat
co tak szybko sie poddajesz :wink:
A Ty jak długo rozpracowywałeś ten skrypt :?:

Cytat
podpowiem ze jakiekolwiek zmiany w psChck() spowoduja ze bedziesz otrzymywal zle haslo :wink:
Hmmm... ciekawe. Spróbuję jeszcze raz, może do czegoś dojdę. Dzięki za podpowiedź.

P.S.: Masz rację, że te moje "podpowiedzi" to prawie rozwiązania.
castor
Cytat
P.S.: Masz rację, że te moje "podpowiedzi" to prawie rozwiązania.

prawie?!!!! laugh.gif

siedzialem 2 godzinki poszedlem w zla strone
...bo nie staralem sie pojsc tokiem myslenia BLATKA tylko napisalem funkcje ktora mi sprawdzala poprawnosc hasla i bledem bylo wcisniecie jej do tej funkcji :wink:
a w trakcie gdy ona szukala ja analizowalem kod.. po dwuch godzinkach mialem dosyc i poszedlem spac..

....drugiego dnia jak mnie olsnilo to podszedlem wiczorem do kompa i juz byla to tylko kwestia alertowania :wink:

troche to potrwala bo nie pisalem nigdy w JS tylko takie tam duperelki jak FormCheck itp :wink:
Mistycus
Ja przez ostatnie dwa dni byłem odcięty od sieci, a chciałem sobie ściągnąc oryginalną wersję tego skryptu, bo ten mój był już pozmieniany. Dzisiaj nad tym posiedzę i zobaczymy, co z tego wyjdzie... :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.