Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przywrócenie bazy danych i błąd
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
Serchio
Witam. Mam natępujący problem. Podczas importu bazy danych wyświetla mi się komunikat:

SQL query:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.6.4-pl2
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Generation Time: Jan 27, 2006 at 12:22 AM
-- Server version: 4.1.13
-- php Version: 4.3.11
--
-- Database: `wypalamy_cms`
--
CREATE DATABASE `wypalamy_cms` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci

MySQL said: Documentation
#1044 - Access denied for user 'wypalamy'@'localhost' to database 'wypalamy_cms

Jestem zalogowany jako główny uzytkownik bazy danych ale w phpmyadmin nie mogę tworzyć nowych baz danych i niewiem dlaczego. Z poziomu cpanela mogę, jednak tam nie mam możliwości przywrócenia zrobionej kopi bazy danych. Pewne jest to, że mam jeszcze 1 wolną baze danych, ale przy zalogowaniu i próbie wgrania bazy danych występuje zamieszczony komunikat.
mhs
Cytat
#1044 - Access denied for user 'wypalamy'@'localhost' to database 'wypalamy_cms

Access denied oznacza Access denied i nic na to nie poradzisz. Uzytkownik 'wypalamy' nie ma wystarczających uprawnień i tyle.

Zrób w sposób następujący (jeżeli dobrze zrozumiałem Twojego posta). Utwórz sobie bazę danych tam gdzie masz uprawnienia. Następnie zaloguj się na serwer i wgraj bazę danych (usuń wcześniej CREATE DATABASE (...)).

BTW: Przeiceż w samym cPanelu masz phpmyadmina, a wcześniej przy tworzeniu bazy danych ustawiasz użytkownikowi uprawnienia.

Pozdrawiam.
Serchio
Właśnie z cpanelu przechodze do phpmyadmin i nie mam uprawnień i właściwie to tego nie rozumiem sad.gif
Na innych domenach robię identycznie i tam mam uprawnienia, a tutaj dziwnym trafem nie mam...
P>S> Jak nie używając cpanelu zalogować się do phpmyadmin?
Próbowałem już http://sql.wypalamy.pl ale nie zdaje rezultatów.
mhs
Zrób tak jak powiedziałem:

Cytat
Zrób w sposób następujący (jeżeli dobrze zrozumiałem Twojego posta). Utwórz sobie bazę danych tam gdzie masz uprawnienia. Następnie zaloguj się na serwer i wgraj bazę danych (usuń wcześniej CREATE DATABASE (...)).

i zobacz czy Ci się uda.
Serchio
Stworzyłem baze danych w cpanelu. Potem poprzez phpmyadmin próbowałem improtu bazy danych ale niestety pisze mi iż taka baza danych już istnieje sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.