Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepszy według was generator php do baz!
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
MaximusDM
wpisywać się... jak w temacie aaevil.gif
mhs
Cytat
Najlepszy według was generator php do baz!,

Co to jest generator baz? Chodzi Ci o program do projektowania baz danych, który generuje kod SQL stworzonej bazy danych? Koniecznie php? Bo jeżeli nie, to odpowiedź: DBDesigner
MaximusDM
Chodzi mi o program - generator który może wygenerować na podstawie istniejacej bazy danych mysql skrypt do jej obsługi w php aaevil.gif
nospor
Rety, im kolejny twoj post tym coraz mniej kumam oco ci chodzi. Moze podaj przyklad takiego edytora zebysmy wiedzieli o co ci biega. pozatym przenosze na hydepark
SongoQ
Cytat
Chodzi mi o program - generator który może wygenerować na podstawie istniejacej bazy danych mysql skrypt do jej obsługi w php

Moze jeszcze grafike robi na podstwie struktury bazy?
NoiseMc
Do windowsowych form-ów jest na przykład Sybase Power Builder. Nie jestem pewien ale słyszałem, że na podstawie diagramu ER robi bazę + aplikację do obsługi (no trochę trzeba poklikać ale większość generuje sam nie tylko do Sybase MySQL też). Ale szczerze nie słyszałem o takim narzędziu do php.
MaximusDM
masz mzoe linka, albo instalke na komp?...czyli na podstawie bazy zapisanej w sql moze wygenerowac skrypt do obslugi w php tak?
SongoQ
Mozesz ewentualnie kod SQLa, nie ma programu ktory by Ci logike zrobil na podstawie schematu bazy.
MaximusDM
wiadomość na gg SongoQ aaevil.gif
dr_bonzo
Cytat
na podstawie bazy zapisanej w sql moze wygenerowac skrypt do obslugi w php tak

Np. przechowuje w bazie info o aukcjach a program stworzy mi caly system jak allegro?questionmark.gif

Musisz takiemu programowi wytlumaczyc jak ma rozumiec strukture bazy danych, co chcesz z tymi danymi robic, jak je prezentowac itd, itd, Zachacza to o sztuczna inteligencje i chyba jest latwiej napisac recznie "skrypt" w php.
SongoQ
Jak takie cos powstanie to niestety bede zmuszony zmienic prace, jak i wszyscy programisci hehehhe.
Po rozmowie na gg @MaximusDM faktycznie myslal ze sa takie programy. Pozostaje teraz czytanie manuala i uczenie sie tongue.gif
sztosz
Że co że niby nie ma? http://www.hkvstore.com/phpmaker/
SongoQ
@sztosz Chyba troche to odbiega od tematu. Z postow i rozmowy na gg autora posta wynikalo ze chce narzedzie ktore mu stworzy logike do schematu bazy.
sztosz
Aaaa... to przepraszam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.