ponieważ ciągle się ucze i wlasnie robie projekt ktorego tematem jest liga piłkarska potrzebny mi widok wyświetlający wynik spotkania
Poniżej przedstawiam dwa zapytania pierwsze nie działa poprawnie, drugie poprawne Czy moze ktos mi powiedzieć czym to sie różni bo dla mnie to jest praktycznie to samo a jednak okazuje sie że nie. Czy count grupuje jakos dane w specyficzny sposób ?
; SELECT count(o.zdarzenie) X,count(o1.zdarzenie) Y FROM opis_meczu o,opis_meczu o1 WHERE o.id_meczu=11 AND o1.id_meczu=11 AND o.zdarzenie=1 AND o1.zdarzenie=1 AND (o.id_pilkarza IN (SELECT p1.id_pilkarza FROM pilkarze p1 WHERE id_druzyny=18)) AND (o1.id_pilkarza IN (SELECT p2.id_pilkarza FROM pilkarze p2 WHERE id_druzyny=19)) ; SELECT a.* , b.* FROM (SELECT count(o.zdarzenie) X FROM opis_meczu o WHERE o.id_meczu=11 AND o.zdarzenie=1 AND (o.id_pilkarza IN (SELECT p1.id_pilkarza FROM pilkarze p1 WHERE id_druzyny=18)) ) a, (SELECT count(o.zdarzenie) X FROM opis_meczu o WHERE o.id_meczu=11 AND o.zdarzenie=1 AND (o.id_pilkarza IN (SELECT p1.id_pilkarza FROM pilkarze p1 WHERE id_druzyny=19)) ) b
Dzięki za odpowiedź pozdrawiam