Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gepard
Zainstalowałem php Triad.Niby działa ale nie otwierają się adresy .php tylko .html. Nie wiem co jest grane .Wszystkie biblioteki poprzenosiłem do systemu i powinno być ok. Wuskakuje taki błąd:
--------------------------------------
Warning: Failed opening 'prepend.php3' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in Unknown on line 0
--------------------------------------
Proszę o pomoc.
Fo
Cytat
Niby działa ale nie otwierają się adresy .php tylko .html. Nie wiem co jest grane
mhm a sprawdz w configu apache'a (httpd.conf) czy masz w linijce odpowiadajacej za indexowanie plikow z rozszerzeniami ... dopisane rozszerzenia php .. czyli wygladac to bedzie jakos tak :
Kod
DirectoryIndex index.php index.php3 index.php3 index.shtml index.htm index.html

sprawdz rowniez czy sciezka do includowanego pliku jest poprawna..
Teodor
a moze zrobimy tutorial/faq na temat instalowania najbardziej popularnych "paczek" serwerowych? - bo dosc czesto pojawiaja sie na forum pytania/problemy z tym zwiazane...

co do "paczek serwerowych" ja polecam Krasnala - instalacja = dwuklik & go

Pozdrawiam
Fo
mozna by sprobowac takie faq napisac... jakos w łopatologiczny sposob wyjasnic jak co i dlaczego ... mhm... jacys chetni ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.