Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [fusion news] dodanie klasy do kazdego linka
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
filuniu
Prosze bardzo o pomoc mam problem możliwe że błachy ale głowie i sie głowie i nie moge go rozwiazać jest on nastęujący : chciałbym aby do każdego linka na stronie głównej News-u była dodawana klasa np:
Kod HTML:

1. <?php
  2. <class="link" href="/news/comments.php?id=1" >komentarzyki</a>:
  3. ?>

za wstawianie tych linków odpowiedzialny jest fragment :
Kod php:
  1. <?php
  2. if($compop == "checked") {
  3. $temp_short = str_replace("{comments}", "<a href='#' onClick=window.open("$furl/comments.php?id=".$news_item."","","height=$comheight,width=$comwidth,toolbar=no,menubar=no,scrollbars=".checkvalue($comscrolls).",resizable=".checkvalue($comresize)."")>$pclink</a>", $temp_short);
  4. }else{
  5. $temp_short = str_replace("{comments}", "<a href="$furl/comments.php?id=".$news_item."" >$pclink</a>", $temp_short);
  6. }
  7. ?>

problem jest w tym ze jak wstawie class="link"
Kod php:to jest linia 400
  1. <?php
  2. $temp_short = str_replace("{comments}", "<a class="link" href="$furl/comments.php?id=".$news_item."" >$pclink</a>", $temp_short);
  3. ?>

to wyrzuca mi błąd : Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\news\functions.php on line 400

bardzo prosze o pomoc
btw jest to plik functions.php
Lars
  1. <?php
  2. $temp_short = str_replace('{comments}', '<a class="link" href="'.$furl.'/comments.php?id='.$news_item.'">'.$pclink.'</a>", $temp_short);
  3. ?>

a w twoim kodzie był błąd tam:

<?php
$temp_short = str_replace("{comments}", "<a class="link" href=\"$furl/comments.php?id=".$news_item."\" >$pclink</a>", $temp_short);
?> (wyłączenie bbCodu celowe)
filuniu
Super Działa dziekuje bardzo smile.gif

a taka moja malutka prośba (jestem początkujący) moglbys mi napisać co i jka z tym bbCodem bo nie kminie tego sad.gif

z góry dziękuje i pozdrawiam
Lars
Cytat(filuniu @ 2005-10-23 07:12:30)
Super Działa dziekuje bardzo smile.gif

a taka moja malutka prośba (jestem początkujący) moglbys mi napisać co i jka z tym bbCodem bo nie kminie tego sad.gif

z góry dziękuje i pozdrawiam

bbcode służy do wyrózniania/formatowania tekstu:
http://forum.php.pl/index.php?act=legends&CODE=bbcode&s=
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.