Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem ze środkowaniem treści
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
wojtiku
No więc problem jest taki, że nie środkuje mi tego http://www.centrummlodych.dzialdowo.com.pl/wlochy/ tak jak trzeba i nie wiem dlaczego, kombinowałem różnie i nie działa. Problem polega na tym, że w zależnosci od szerokości okna raz jest dobrze, a raz przesówa w jedną stronę o 1 px.
Myślałem o 2 sposobach rozwiązania tego problemu, albo sprawić, żeby środkowało dobrze (robiłem już chyba wszystko i nic :/) albo nie robić tego za pomocą tła tylko jakoś inaczej i będzie dobrze, ale problem jest w tym, że nie mogę "rozciągnąć" strony na całą wysokość strony... :/
Pozdrawiam i z góry dzięki smile.gif
revyag
Według mnie powinieneś te cienie bo bokach dać jako tło głównej warstwy. Być może przez to jest kłopot, że ie i ff inaczej wyświetlają pomniejszony obrazek który masz teraz jak tło strony.
wojtiku
chyba nie zrozumiałes problemu smile.gif
chodzi o to, zebytaki efekt "flagi" był przez całą wysokośc strony - więc mogę to rozwiązać na 2 sposoby - albo jakims sposobem zrobić, żeby rozciągało mi div'a na wysokość strony, albo jakimś innym sposobem zrobić, żeby srodkowalo odpowiednio takim sposobem jak jest. Chyba, że ktoś ma inny pomysł?

POMÓŻCIE, bo na dziś muszę to skończyć, a nie oddam przecież z czymś takim :/ siedzę już kilka dni nad tym :/

-----------------------------------------------------------------------

Własnie buszując po necie znalazłem coś takiego http://bedkowski.pl/css/divLayout/1/ niestety przerobiłem to chyba na wszystkie możliwe sposoby i coś mi źle wyświetla - w każdym razie jeśli nie da się tego uzyskać za pomocą tła, to chcę takie coś uzyskac na divach - ma wydłuzać stronę na max....

-----------------------------------------------------------------------

no i stało się - wymyśliłem bez waszej pomocy tongue.gif:P:P
jeśli kogoś interesuje rozwiązanie, to wyniki sa pod adresem podanym wcześniej... być może dało się rozwiązać to inaczej/lepiej, ale to jedyny sposób jaki przyszedł do mojej głowy i działa.
Otóż cała sprawa polega na tym, że przeglądarki w inny sposób wyśrodkowują tło strony, a winny np. div'a o szerokosci 100% (nawet jeśli to ten sam plik graficzny)... ja ominąłem to ustawiając główne tło strony w znaczniku html, a tło do logo w znaczniku body - w ten sposób uzyskałem 2 elementy ąśrodkowane tak samo i mające własciwości elementu body smile.gif mam nadzieję, że to może komuś pomóc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.