Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanko
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > PostgreSQL
jonio40
Czy istnieje mozliwosc przeniesienia bazy danych z accessa do postgresa w nienaruszonej formie a potem odwolywanie sie do danych juz w postgresie questionmark.gif
Ja robie tak -
dodalem sterownik odbc.
zapisuje kazda tabele jakoo zewnetrzne zrodlo danych przez odbc do postgresa.
potem biore polacz tabele - i tworzy mi sie publiczna tabela.
jak dokonam w niej zmian to zmiany przechodza tez na postgres - (widac toz poziomu pgadmina)
1. Pytanko - czy modyfikacja dokonuje sie na postgresie i wynik jest przesylany do accessa czy odwrotnie questionmark.gif
2. Pytanie - czy jest mozliwosc przeniesienia calej bazy a nie tabela po tabeli wraz ze wszystkimi makrami, kwerendami i relacjami questionmark.gif do tej pory mi sie to nie udalo
questionmark.gif?czy jest to wogole realne!!!!!?questionmark.gif
i ostatnie pytanie:
Czy uzycie w tym przypaku postgresa spowoduje przyspieszenie wykonywania dzialan z poziomu accessa??
Klient wymyslil sobie takie cos - czy to wogole ma sens questionmark.gif
Z gory dzieki za odpowiedzi.
kszychu
http://forum.php.pl/index.php?act=Regulamin#IV.2
poczytaj, zastanów sięco zrobiłeś nie tak i napisz mi to na PW.
Jako, że to Twój pierwszy post na tym forum, to witam serdecznie i nie blokuję wątku.
SongoQ
Cytat
1. Pytanko - czy modyfikacja dokonuje sie na postgresie i wynik jest przesylany do accessa czy odwrotnie questionmark.gif

Wykorzystujesz jakieś narzędzie? Ale wydaje mi sie ze wszystkie zmiany na Accessie są przenoszone na Postgresa.

Cytat
2. Pytanie - czy jest mozliwosc przeniesienia calej bazy a nie tabela po tabeli wraz ze wszystkimi makrami, kwerendami i relacjami questionmark.gif do tej pory mi sie to nie udalo

Makr na Postgresa nie przeniesiesz inne wymienione przez Ciebie da sie przenieść. Wydaje mi sie ze jak będziesz miał łatwa strukturę to da sie przenieść, ale jak struktura będzie bardziej rozbudowana to trudno będzie.
jonio40
baza ma ok 100 tabel - wszystkie licznie ze soba zrelacjowane - podobna ilosc jest kwerend i makr - czy wogole da sie to zrobic questionmark.gifquestionmark.gif?jak myslisz
SongoQ
Z makrami raczej sie nie da, ale kwerendy powinno się dać przenieść.
jonio40
A wiesz moze jak ja przeniesc w calosci questionmark.gif bez rozbijania na tabele questionmark.gif
SongoQ
Musisz zrzucic do SQLa i wtedy nie wazne czy to tabele czy dane. Wazne jest aby po zrzucie byly odpowiednie typy.
jonio40
a wiem mozoe jak to zrobic questionmark.gif?
SongoQ
A skad ja mam to wiedziec czy wiesz jak to zrobic. Pogoogluj i na pewno cos znajdziesz. Na pewno w Accessie cos jest do zrzutu do SQLa - szukaj dump.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.