Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak zainstalować gotowy skrypt PHP?pomocy!
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
gacekgm
Witam serdecznie, mianowicie jestem poczatkkujacy.... i mam problem jak dla mnie nie do zgryzienia, interesuje mnie jak można zrobić najłatwiejszym sposobem coś takieko :
http://www.bmj-nieruchomosci.com.pl/
Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!! nie chodzi mi o strone tylko dokładnie o samą "baze" czyli możliwośc dodawania i edycji tak jak jest to zastosowane np w sklepikach internetowych że dodaje sie towar do strony w tym przypadku podałem link strony co dokładnie chcem uzyskac ...

I dostałem coś takiego: Tutaj masz gotowe skrypty do prowadzenia serwisu nieruchomości:
http://www.hotscripts.pl/php/Skrypty_i_kom...a/Nieruchomosci

Chciałem zainstalować skrypt np: "php PropertyPlus " i tu pojawia sie problem bo nie wiem jak :-( czytałem plik "install"

To install PropertyPlus, please follow the steps below:-

Unpack the propertyplus.zip file and upload as is, to your web server.
Create your MySQL database using the propertyplus.sql file.
Edit config.php with your MySQL database username and password.
Point your browser to the location where you uploaded the script:- www.yourdomain.com/admin/index.php
Login using Username = admin Password = admin
Include the search include code in your webpage where you want the search/results to appear.
Read the help files and then add your properties!

ale nic z tego nierozumniem .....

Używam wykupionego serwera : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45554281

i niestety ale niewiem jak zainstalować baze na serwer..itp....
trucksweb
Cytat
Unpack the propertyplus.zip file and upload as is, to your web server.
Create your MySQL database using the propertyplus.sql file.
Edit config.php with your MySQL database username and password.
Point your browser to the location where you uploaded the script:- www.yourdomain.com/admin/index.php
Login using Username = admin Password = admin
Include the search include code in your webpage where you want the search/results to appear.
Read the help files and then add your properties!

tu masz wszystko napiane, postepuj krok po kroku-jak pisze !a wszystko bedzie ok. Oni raczej nie zmieszczaja wadliwych skryptow, wiec na 99% bedzie dzialal.

Do sql wchodzisz przez cpanel jesli taki masz na swoim serwerze, dokladnie to-Bazy danych MySQL-nowy zuytkownik-nowa baza danych (tworzysz klienta i baze)-dalej na samym dole powinines miec PHPMyAdmin i tak po lewej stronie masz nazwe swojej bazy danych, klikasz na nia. W srodkowym oknie pojawia sie pusta baza danych, na gorze okna wybierasz sql i tam wgrywasz cala tresc pliku ze skryptu z rozszerzeniem sql.

dalej juz jes prosto.
gacekgm
to może od początku i powoli biggrin.gif
1.- czy wszystkie pliki skryptu muszą byc wgrane na serwer w odpowiednim mjiejscu? (czy np robie katalog w public html "agencja" i tam wgrywam wszystko)

2. - potem "Create your MySQL database using the file propertyplus.sql. "(czyli otwieram w panelu serwera "Baza danych MySQL" i dodaje propertyplus.sql tylko jak?questionmark.gif?

3. - czy dodac tą bazę w phpMyAdmin?questionmark.gif? (ale jak?) (pojawia mi się tam np: pccom_propertyplussql ale potem wyskakuje że nie znaleziono tabel :-(

4. - Edit config.php with your MySQL database username and password. ( gdzie mam to zmienić na serwerze (Istniejący użytkownicy MySQL-tu?) czy w config.php?questionmark.gif)

Tak jak mówiłem jestem bardzo zielony w tym ale zgóry dziękuję za pomoc!!! może umieścić z rzuty ekranowe to moge umiećcić ....
trucksweb
1. to od Ciebie zalezy jak chcesz.
2. opisalem jak to zrobic
3 tez to opisalem
4. sciagasz plik config.php na dysk i zmieniasz dane np. domene,login,haslo

2 i 3 polecenia wykonujesz w panelu swojego serwera, a nie na samym koncie z klienta ftp.
gacekgm
Przykro mi ale zbytnio nie jest to w prosty sposób chyba jak dla mnie opisane bo cos mi nie wychodzi:-( mam mianowicie taki błąd jak odpalam strone i podaje logowanie do strony:

Warning: mysql_connect(): Unknown MySQL Server Host 'pccom@localhost' (1) in /home/pccom/public_html/admin/index.php on line 28
Database Error Code -

ii.....co jest nie tak?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif?
trucksweb
Cytat
Unknown MySQL Server Host 'pccom@localhost' (1) in /home/pccom/public_html/admin/index.php on line 28
Database Error Code -

nie moze polaczyc z baza danych, moze jej nie utworzyles?? zobacz co masz w pliku index kolo linni 28 sadsmiley02.gif
gacekgm
cos dalej nie tak:-( kto mi pomoże?questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif? plis!!!!! przesle wszystko co niezbędne ale niech rusze z miejsca bo stanełem i niewiem co jest nie tak POMOCY!!!!!!! blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.