Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: .tk?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
spenalzo
W jaki sposób można zarejestrować domenę .tk? Bo szukałem trochę i nie moge znaleźć... A poza tym jakie firmy rejestrujące domeny globalne polecacie?
qbba
Po pierwsze .tk - jest darmowe/lub platne(jesli zaplacisz nie wyswietlaja pop - up ów). domene rejestruje sie na www.dot.tk Niestety ostatnio zdazyla im sie powazniejsza awaria- przez kilka dni byly problemy z dostaniem sie na jakakolwiek strone w tej domenie
Wankster
http://my.dot.tk - po zarejestrowaniu dostajesz e-maila z prośbą o aktywację. Jak już to uczynisz możesz wejść do panelu zarządzania. Tam klikasz 'Linker promo' wybierasz domenę, dalej... Wybierasz 'No banner', dalej... I już nie ma żadnego bannera przyczepianego do domeny, ale... nie masz szansy wygrać koszulki tongue.gif tongue.gif tongue.gif
ramze
Ciekaw jestem jak to jest, że powstają nowe domeny, jaki sprzeto do tego jest potrzebny, i co wogóle jest do tego potrzebne aby sobie mieć swoją własną domenę (czy jak to tam zwał chodzi o ten prefiks np. .pl lub .com ,ale pewnie i tak wszyscy zrozumieli co napisałem wczesniej, małe wyjaśnienie dlatego aby nikt się nie czepiał).

pozdrawiam
spenalzo
Cytat
Ciekaw jestem jak to jest, że powstają nowe domeny, jaki sprzeto do tego jest potrzebny, i co wogóle jest do tego potrzebne aby sobie mieć swoją własną domenę (czy jak to tam zwał chodzi o ten prefiks np. .pl lub .com ,ale pewnie i tak wszyscy zrozumieli co napisałem wczesniej, małe wyjaśnienie dlatego aby nikt się nie czepiał).

Nowe domeny zatwierdza jakaś tam komisja. Natomiast domena .tk to jest zapewne końcówka jakiegoś egzotycznego kraju. Np. ciekawa końcówkę posiada Domininikana - .do - w sam raz na aliasy typu: www.idz.do/strona/
kurtz
Cytat
Nowe domeny zatwierdza jakaś tam komisja.

icann
Cytat
Natomiast domena .tk to jest zapewne końcówka jakiegoś egzotycznego kraju.

Tokelau
Cytat
Np. ciekawa końcówkę posiada Domininikana - .do - w sam raz na aliasy typu: www.idz.do/strona/

inne ciekawe: http://www.registrydomains.com/domains_by_country.htm

;)

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.