Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przekazywanie sesji miedzy oknami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pc5
Witam!
Szukałem przez parę godzin rozwiązania na przekazywanie zmiennych między oknami. Mam okno główne które automatycznie wyświetla pop-up (po zalogowaniu się), a w okienku pop-up mam małe menu z linkami dla danego użytkownika, są to zadania do wykonania lista. Chciałbym zrobić tak żeby po kliknięciu w pop-upie otwarła się odpowiednia strona w oknie głównym.Do tego już doszdłem. Kod wygląda w części tak :

glowna :
Kod
<script>
<!--
var win3=window.open('organizer_popup.php', 'Wiadomości','scrollbars,height=400,width=400,left=600,top=400');
win3.creator=self
//-->
</script>

pop-up :
Kod
<script>
<!--
function gogo(link)
{
creator.location=link;
}
//-->
</script>

<a href="javascript:gogo('przegladaj.php');">TEST</a>

I to dziala. ALE, wspomnailem o logowaniu... otoz po wywolaniu strony przegladaj.php, ta strona wywala mi blad logowania (takie mam zabezpieczenie ze na kazdej stronie mam funkcje SprawdzCzyZalogowany() ) Wszystko zrobione jest na sesjach.

Pytanie zatem moje, jak przeslac dane o sesji do okienka pop-up i z powrotem, bo widze ze okienko zwraca wlasna NOWA sesje, ktora jest odrzucana i uzytkownik traktowany jest jako niezalogowany. Pomozcie...

Teraz sprawdzam metoda $_GET i cos dziala, ale czy to dobre rozwiazanie? Moze da sie to jakos prosciej zrobic i bardziej "elegancko"?

EDIT : Udało mi się to zrobić. Wystarczyło po prostu przesłać PHPSESSID i umieścić to w linkach. Mam nadzieję że to pomoże komuś. Sam szukałem info na ten temat przez około 2 godziny.

Pozdrawiam.
Code46
Spróbuj tak:
Cytat
<script>
<!--
function gogo(link)
{
creator.location=link;
}
//-->
</script>

<a href="java script:gogo('przegladaj.php?<?=SID?>');">TEST</a>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.