Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
geogis
Jestem poczatkujacy i uploadu jeszcze nie robiłem a teraz probuje i probuje i nie idzie. Skrypty mozna znalezc w wielu miejscach, ale problem polega na tym ze zaden z nich nie dziala. Albo pokazuje sie blad praw dostepu albo nie dzije sie nic. Moze mi ktos napisac albo odeslac do konkretnych informacji gdzie co musze zmienic z tymi prawami, albo w ogole co moze wplywac na bledy?
Ociu
w pliku README.txt masz wszystko opisane. (przynajmniej powinno)
geogis
Fajnie, a gdzie go mam bo go u siebie nie widze.... sadsmiley02.gif
Ociu
Tu masz uploader plików...
geogis
No niestety nie radze sobie. Mam wrazenie ze to cos ze sciezka dostepu. Oto blad jaki sie pojawia:

Warning: move_uploaded_file(/home/geogis/public_html/040612.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/geogis/public_html/load.php on line 6

Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpkO5xNj' to '/home/geogis/public_html/040612.jpg' in /home/geogis/public_html/load.php on line 6
AxZx
no bo musisz nadac chmod 777 na plik load.php
i na katalog do ktorego chcesz uploadowac
geogis
a co to jest chmod??
Ja jestem poczatkujacy!!! Domyslam sie ze to cos w php.ini ale nie wiem jak to moge zmienic na swoim serwerze, tym bardziej ze serwer nie jestmoj. Ja mam tylko wykupione miejsce na serwerze.
AxZx
nie nie, chmody ustawiasz przez klienta ftpa

poczytaj se w necie o tym
wszystko juz zostalo napisane
hwao
Zamykam...
Wszystko jest dobrze omowiane na strone php.pl w linku do arta jakiego podalem..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.