Cytat
Możesz:
1) wstawić plik index.php z treścią:
<?php
header('Location: http://www.mojastrona.pl');
?>
To juz zrobiłem ale tego typu zabezpieczenie to tylko taka prowizorka i uzytkownik nie wejdzie przez przegladarke i nie podgladnie plikow jakie w katalogu z fotkami sie znajdują... ale jeśli ze strony odczyta nazwe pliku to bez problemu się dostanie do fotki....
moj problem polega na tym ze powiedzmy na stronie pojawiaja sie miniatury fotek po kliknieciu w wybrana miniature jesli uzytkownik jest zalogowany otwiera sie podstrona z powiększoną fotką, jesli nie jest zalogowany to otwiera sie ta sama podstrona z tym ze zamiast pwiekszonej fotki wypisany jest tam na jej miejscu komunikat tekstowy informujacy ze aby zobaczyc tą fotke trzeba sie zalogowac...
Cytat
jak rysunki maja byc dorbze chronione to mozesz je trzymac w bazie.
Mozesz nie podawac sciezki do obrazka tylo pliku php z id a on juz sobie po id pozna o jaki img chodzi i go zalaczy / albo header na rysunek
takie zabezpieczenie jesli dobrze je zrozumialem tez mnie nie zadawala... moze
dodam jeszcze ze nazwy plikow sa tworzone wedle bardzo prostego schematu czyli: nazwa pliku i miniatury jest taka sama (znajduja sie w roznych katalogach) i zbudowane sa one w oparciu o pole 'id' z bazy (jaki identyfikator w bazi dla danej fotki taka tez jest jej nazwa)... stąd prowizoryczne (częściowe) zabezpieczenia mnie nie zadowalają... chcialbym zabezpieczyc to tak "na poważnie"

...
Cytat
Ten rodzaj zabezpieczenia pwnie bedzie najskuteczniejszy... i wlasnie o cos takiego mi chodzi... tylko problem polega na tym ze zielonego pojecia nie mam jak to zrobic? Bo to powinno dzialac tak ze jesli uzytkownik zaloguje sie w mojej galerii to skrypt powinien automatycznie w jakis sposob uzyskac dostep od htaccess do odpowiednich katalogow z fotkami ... czy ktos ma jakies przyklady?