to mój plik php:
<?php $connection = mysql_connect('localhost', 'root', '') or die ('nie udalo sie polaczyc z serverem'.mysql_error()); // Połączenie z serwerem $db = mysql_select_db('maromail', $connection) or die ('nie udalo sie polaczyc z baza danych'.mysql_error()); //Połączenie z bazą $first_name = $_POST['firstname']; $last_name = $_POST['lastname']; $when_it_happened = $_POST['whenithappened']; $how_long = $_POST['howlong']; $how_many = $_POST['howmany']; $alien_description = $_POST['aliendescription']; $what_they_did = $_POST['whattheydid']; $other = $_POST['other']; $email = $_POST['email']; $dane = mysql_query("INSERT INTO aliens_abduction (first_name, last_name, when_it_happened, how_long, how_many, alien_description, what_they_did, fang_spotted, other, email) VALUES ("$first_name", '$last_name', '$when_it_happened', '$how_long', '$how_many', '$alien_description', '$what_they_did', '$other', '$email')"); // wysłanie rekordów do bazy rekordów z bazy ?>
Po wysłaniu formularza pojawia się taki błąd : Parse error: syntax error, unexpected '$first_name' (T_VARIABLE) in C:\xampp\htdocs\cwiczenia\mail.php on line 20
Próbowałem już dodać '.$first_name.' oraz '.{$first_name}.' jak również podwójny apostrof, dodawałem również apostrofy w zmiennej $dane i nic, nie działa nie mam pojęcia już co zrobić by udało mi się wysłać te dane do bazy. Czy jest tu ktoś kto mógłby mi w jakiś sposób pomóc? Uczę się php z książki, ale kod z niej też mi nie działa.