Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zliczanie i wyciaganie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Arkon
Witam, zmienilismy MySQL na wersje 4.1.9 z 4.0.cos i był mały problem z charsetem. Udalo sie to rozwiazac ale teraz np zapytanie
  1. SELECT
  2. *
  3. FROM forum_posty WHERE f_posty_temat = \"$tem\"
  4. ORDER BY f_posty_data
nie zwraca niczego mimo ze warunek jest spelniony. Mozliwe ze jest to zwiazane z kodowaniem strony? Na www jest ISO 8859-2 a co do baz danych to mysle ze tam jest utf8. Jak to teraz wszystko rozwiazac zeby bylo dobrze? Jesli zamieszalem i nie jest jasne o co mi chodzi to krzyczec i bic smile.gif Powyższe zapytanie nei jest jedyne, które jest błędne w sumie to też wszedzie gdzie mam
  1. <?php
  2. $ile= mysql_num_rows($result1);
  3. ?>
tez sie sypie i nic nie zlicza..
Pomocy sad.gif
crash
Załadowałeś rozszerzenie mysqli do obsługi nowej wersji MySQL?
Marusz
Kod
SELECT * FROM `forum_posty` WHERE `f_posty_temat` = '$tem' ORDER BY `f_posty_data`

Ja to bym tak napisal...
Do moderatorow: nie uzylem kolorowania SQL, bo w podgladzie wyskakiwalo mi:
Cytat
SELECT *
FROM `forum_posty`
style='color:green'>WHERE `f_posty_temat` = '$tem' ORDER BY `f_posty_data`
Arkon
Nie MySqli nie mam, zmiana zapytania tez nie pomoaga, to chyba jest zwiazane jakos z kodowaniem ale nie wiem sam sad.gif Nikt nie ma jakiegos pomyslu?
dr_bonzo
Hmm, zasadnicze pytanie: masz w bazie jakies dane? przegrales je z mysql 4.0?
Arkon
Oczywiscie, że dane mam. Problem już rozwiązany. W sumie nie wiadomo co było nie tak ale po przekompilowaniu MySqla jeszcze raz wszystko zaczęło już dobrze działać.
Temat można zamknąć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.