IAmBoskiM
7.06.2016, 18:33:41
Witam.
Tak mnie zainteresowało pewne zagadnienie. Czy jest możliwe napisanie skryptu na stronę www (niekoniecznie w PHP), dzięki któremu moglibyśmy poznać nr telefonu osoby przeglądającej naszą witrynę? Z tego co pamiętam, fb co chwilę mi pokazuje abym potwierdził swoje konto numerem telefonu, i dziwnym trafem mój nr już tam jest wpisany.
A zatem, jest to możliwe? Pytam z ciekawości. Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
@Edit Chociaż już sam nie pamiętam; był tam pełny nr tel czy tylko kierunkowy? Nie pamiętam.
kapslokk
7.06.2016, 19:21:49
Nie ma takiej możliwości. Co do fb, to może po prostu jesteś/byłeś zalogowany i mają numer telefonu z Twojego profilu? Inna możliwość to przeglądarka - mogła sobie zapisać, że np do inputa z name="phone" wpisałeś coś tam i teraz automatycznie podpowiada?
fb co chwile pyta o nr telefony, zresztą przy zakładaniu konta trzeba było je potwierdzić, to mu go podałeś
IAmBoskiM
8.06.2016, 13:00:28
Nigdy nigdzie w internecie nie podawałem swojego numeru telefonu. Fb mam od bodajże 2012-2013, nie pamiętam dokładnie i wtedy potwierdzanie nie było konieczne.
Ogólnie już sam nie wiem, czy tam był nr telefonu mój wpisany czy tylko kierunkowy. Jak mnie znowu zapytają to dam znać.
Pyton_000
8.06.2016, 13:13:34
Jeśli już to tylko w aplikacji mobilnej i tylko po zaakceptowaniu do odczytu statusu telefonu
http://stackoverflow.com/questions/2480288...e-android-phone
emstawicki
8.06.2016, 13:17:45
Dokładnie jak napisał @Pyton_000. Jeżeli korzystałeś z aplikacji na telefon facebook to możliwe, że sam sobie uzupełnił dane (oczywiście za Twoim przyzwoleniem podczas instalacji apki)
IAmBoskiM Mam tam konto 6 lat i mimo to musiałem, jak chciałem wykorzystać do tworzenia aplikacji, wiec albo tak jak sugeruje Pyton_000, poprosił i się zgodziłeś to wziął sobie sam albo podałeś mu i nie pamiętasz. A sam kierunkowy to wystarczy że znają Twój język.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.