Wiecie może, dlaczego może być tak, że po uruchomieniu funkcji do geolokalizacji (pobieranie wspolrzednych geo) czyli getCurrentPosition() działa strasznie wolno? Nigdy tak nie miałem, po uruchomieniu max kilka sekund było opóźnienia, a teraz kilka minut i też nie zawsze. Kod jest najprostszy bo nie mam pojęcia, dlaczego tak się dzieje. Po zgodzie na geolokalizację, raz od razu mam współrzędne, a raz po kilku minutach, a raz w ogóle nic nie zwraca. Sprawdzałem na google chrome aktualnej wersji i mozilli 42, na telefonie w chrome i mozilli również tak jest.
Kod:
function getLocation() { alert('init'); $('.icon.icon-localize.icon-input').addClass('loading'); if (navigator.geolocation) { navigator.geolocation.getCurrentPosition(function(position){ var result = [position.coords.latitude, position.coords.longitude]; alert(result[0] + 'oraz' + result[1]); }); } else { alert("Geolocation is not supported by this browser. Please update your browser!"); } }
alert "init" pokazuje się zawsze, od razu, ale alert z wynikiem tak jak wspominałem powyżej...
PS. Nawet na http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?fi...ml5_geolocation jak kilka razy klikne do pobrania wspolrzednych to nie zawsze sie pokaze, teraz już w ogóle się nie pokazuje... ;/