Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] wprowadzenie danych z bazy do formularza (edycja)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
wicek
Mam pytanie posiadam dość rozbudowany formularz i potrzebuję zrobić edycję każdeg punktu wrzucając zapisane dane w bazie do formularza.
Co mam zrobić jeżeli posiadam dużo klonowanych pół czy wrzucając dane muszę robić pętle i tworzyć na początku clony i dopiero potem wrzucać tam dane z tablicy ?
Czy może istnieje łatwiejszy sposób wrzucenia tych danych?

Jeżeli praktykuje się jakieś inne sposoby proszę o naprowadzenie (frazy w google smile.gif ) pokopię w swoim zakresie .
nospor
  1. foreach ($tablicazbazy as $row) {
  2. echo '<input name="blabla[]" value="'.$row['jakis index'].'" />';
  3. }

O to ci chodzi?
wicek
Hehehe to już znam wink.gif

Ale co zrobić jeżeli mam np dane z 10 pól formularza które zostało zklonowane za pomocą .clone() jak wrzucić dane do 10 klonów?
Comandeer
Możesz pokazać fragment kodu? Bo prawdę mówiąc nie rozumiem problemu
wicek
Przykładowy html:
  1. <butto type="button" id="dodaj">Dodaj</button>
  2. <table id="test">
  3. <tr class="test">
  4. <td>Imie<input type="text" name="test1[]" /></td>
  5. <td>Nazwisko<input type="text" name="test2[]" /></td>
  6. </tr>

jQuery:
  1. $('#dodaj').live('click',function() {
  2. $('#test .test:first').clone().appendTo('#test').find('input').val('');
  3. });

Pisane z głowy rano żeby pokazać o co mi chodzi smile.gif
Teraz mam dajmy na to mam 10 x Imie i nazwisko do wrzucenia i chciałbym żeby pojawiło się po kliknięciu edytuj 10 klonów tych pól i wrzucone dane z bazy które zostały wcześniej zapisane.
To muszę zrobić pętlę w jQuery z tablica imie,nazwisko i w każdym obrocie pętli klonować formularz i pchać następne dane.
Comandeer
Widzę, że używam prastarej wersji jQuery, bo od jakichś 5-6 wersji live jest usunięte.

Co do problemu: dalej nie bardzo rozumiem. Skoro dostajesz dane, to raczej nie ma problemu na ich podstawie taki formularz wygenerować.
wicek
To że stara wersja to wiem tylko aktualnie nie mam czasu zamieniać na nową skończę 1 etap to będzie luźniej i wtedy zamienie na .on .
Czy problemu nie będzie to zoabczymy smile.gif chciałem się dowiedzieć czy dobrze rozumię wrzucanie danych do fomularza ,reasumując wrzucenie dancyh do edycji zajmie więcej pracy niż stworzenie samego pustego formularza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.