Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pliki na serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
dexter
Witam serdecznie!
Mam takie hmmm... jeżeli można to nazwać pytaniem pytanie tongue.gif :
Jak sprawdzić jakie pliki znajdują się na serwerze nie posiadając hasła i loginu FTP, ani innych bajerów tego typu, po prostu jedynie za pomocą przeglądarki?

Z góry dzięki za odpowiedź smile.gif
sirrus
Hmm... wejść do przeglądarki, założyć sobie poprzez nią darmowe konto pocztowe na jakimś z portalów, następnie zalogować się (jeśli masz już konto możesz od razu się zalogować) i wysłać maila do administratora serwera, aby przedzielił Tobie konto, w którym to będzie nazwa użytkownika i hasło (i takie inne bajerki oczywiście...).

Tyle za pomocą przeglądarki. A tak serio - jeżeli ktoś nakłada na serwer blokady w postaci nazwy użytkownika i hasła to chyba ma w tym jakiś cel (np. ochronę swoich danych itd.), więc wchodzenie na taki serwer bez wiedzy admina nazywa się "włamaniem".

Jeżeli źle zrozumiałem Twoje intencje to z góry przepraszam i jednocześnie proszę abyś lepiej opisał swój problem, a jeśli dobrze zrozumiałem to mimo wszystko przepraszam za cynizm, ale tutaj takich rzeczy się nie pisze aaevil.gif
dexter
No to źle zrozumiałeś biggrin.gif:D:D
No więc: Jest sobie forum PHPbb www.efactory.prv.pl (to nie reklama) - i jest tam dział tylko dla użytkowników wybranych (ja tam jestem) i pisze w nim, że na serwerze są pliki 3 innych layoutów - i trzeba je samemu odkryć smile.gif - jest pozwolenie. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.