Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]Reguła dla uploadu obrazka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
viamarimar
Witam chciałem skorzystać z http://blueimp.github.io/jQuery-File-Upload/
z tą opcją, żeby uploadowały się tylko obrazki aby to zrobić wertuje internet i zmieniam reguly w js w pliku main.js na :
  1. // acceptFileTypes: /(\.|\/)(gif|jpe?g|png)$/i
  2. acceptFileTypes: /(jpg)|(jpeg)$/i // Allowed File Types

lecz i tak za pomoca uploadu moge dodawac takie pliki jak pdf,txt itp.. dlaczego? tak to zmienic?
nospor
Na stronie ktorą sam podales, w demo do ktorego ten link prowadzi, masz jak niemalze wół:
acceptFileTypes: /(\.|\/)(gif|jpe?g|png)$/i
jaki problem przerobic to na samo jpg?
viamarimar
jak widzisz powyzej użyłem tego z ów tutoriala i to przepuszcza pliki gdyby tak nie bylo to bym tu nie napisal..
Skie
Podałeś błędny regexp.

acceptFileTypes: /(\.|\/)(jpe?g)$/i
nospor
Cytat
jak widzisz powyzej użyłem tego z ów tutoriala i to przepuszcza pliki gdyby tak nie bylo to bym tu nie napisal..
No wlasnie nie widze... widze, ze podales zupelnie inny. Naprawde nie widzisz roznicy w tym co napisales a w tym co ci podalem??
Skie uprzejmie ci poprawil
viamarimar
nie ma byc samo jpg.. tylko jpg /png /gif .. problem w tym ze przy takiej regule przechodza pliki PDF! np lub WROD z rozszedzeniem doc to sa pliki occb chyba czy jakos tak a tego nie ma w tej regule wiec to nie chodzi o zawezenie mojej reguly ..
nospor
JA tam jak daje PDF to dostaje:
"File type not allowed"
Wiec nie wiem co ci tam przechodzi.
viamarimar
w basic jest ok ale w basic plus ul juz nie.

btw
jak zrobic limit wrzucania obrazkow dla jednej osoby ? probuje w ten sposob ale bez rezultatów:

1. $('#fileupload').fileupload({
  2. singleFileUploads: true,
  3. maxNumberOfFiles: 2,
  4. limitMultiFileUploads: 2,
  5. maxFileSize: 20000000,
  6. acceptFileTypes: /(\.|\/)(jpe?g|png)$/i,
  7. });
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.