mariolita
24.04.2015, 19:17:02
Witam Was,
od rana siedze nad takim problemem a mianowicie funkcja zostaje wykonana dopiero jak na element kliknie się trzy razy a nie raz, mam tu na myśli coś takiego:
$("#guzik").click( function () { ...
Nie chcę wklejać całego kodu natomiast próbowałem wszystkiego już i nic nie działa. Pomożecie mi rozwiązać ten problem? live bind on off nie dziala
ctom
24.04.2015, 19:25:42
u mnie działa ! Z powyższego wynika tylko jedno - myszka Ci się psuje.
mariolita
24.04.2015, 21:41:03
jeśli to sarkazm to napisz dlaczego
myszke mam dobrą bo inne funkcje dzialaja poprawnie, pomyslalem ze ktos się spotkał już z takim problemem i będzie znał rozwiązanie nie widząc kodu.
ctom
25.04.2015, 06:43:07
tak to był sarkazm
niestety nie spotkałem się z takim problemem i czekam na odpowiedź jak Ty - człowiek uczy się całe życie
skoro nie dajesz większej ilość kodu to napis czy potwierdzałeś, że event się nie odpala np. w ten sposób :
Kod
$("#guzik").click( function () { console.log('click'); ......
mariolita
25.04.2015, 11:25:56
$.ajax({
type: "POST",
url: "php_files/get_duration.php",
data: "vid=" + video_id,
cache: false,
success: function(data){
exist_check = data;
}
});
$.getJSON('http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/'+video_id+'?v=2&alt=jsonc&enablejsapi=1', function(data) { ... }
wkleiłbym cały kod ale jest długi i raczej nie będzie się nikomu chciało go analizować ale przypuszczam że te dwa elementy hamują główną funkcję ...
są one w funkcji po kliknięciu CLICK
Nigdy wcześniej nie używałem konsoli i teraz włączyłem i już po załadowaniu strony wyskakują mi błędy że dwie zmienne są "not defined" ale właśnie one będą zdefiniowane po tym jak ajax zbierze info z php pliku a do tego trzeba wykonać tę funkcję z click ...
rad11
25.04.2015, 11:26:21
Tworzysz data w strukturze GET a uzywasz metody wysylki POST. Nie powinno tak byc.
mariolita
25.04.2015, 11:39:47
ale to sa dwie rozne "podfunkcje", jedna (część kodu) postuje mi coś do php pliku i odbiera odpowiedź, pozniej w kodzie inna część, zbiera informacje z czegoś innego.
viking
25.04.2015, 12:11:20
Ten element który ma łapać klika nie jest przypadkiem zwracany z POST? Bo wygląda jak standardowy problem z delegacją zdarzeń.
Pyton_000
25.04.2015, 12:13:55
dodaj w 'click'
alert('ok');
i będziesz wiedział czy "działa za 3-cim kliknięciem" a jak nie to wklej gdzieś kod i daj link (pastebin.com)
mariolita
26.04.2015, 20:59:31
Przygotowalem skrypt jeszcze raz i wszystko umieściłem w ajaxie po SUCESS i wszystko gra i buczy.
Natrafiłem na jeden problem, prosty skrypt
jest input text i jeśli wartość z input jest inna niż powinna to border ma się zmieniać na czerwono, a jak jest ok to zmienia sie na zielono i wszystko jest zrobione na KEYUP
i wszystko działa elegancko, ale jak włoże stronę na serwer to przestaje działać :/
co moze byc powodem?
$(".inputy").keyup( function() {
if( $("#imie").val() == "" || $("#nazwisko").val() == "") {
$(".inputy").css("border","1px solid red");
} else {
$(".inputy").css("border","1px solid green");
}
});
Nie ma tu żadnej filozofii, kod działa, po wgraniu na serwer już nie. Co może być powodem?
Pyton_000
27.04.2015, 08:11:54
a co mówi konsola?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.