Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bazy danych w Tb
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
rad11
Jakbyście rozwiązali problem z pobieraniem, wyszukiwaniem itd. danych których jest powyżej xx Tb questionmark.gif
Pyton_000
Napisz coś więcej bo to nic nie mówi.

To tak jakbyś napisał "Jak skręcać, przyspieszać, hamować autem powyżej xxx KM/h"
rad11
No chodzi np: o optymalizacje zapytań, nie wiem jakies algorytmy ktore pozwola szybciej pobierac, wyszukiwac dane jak rowniez z poziomu mysql jak i php.
Pyton_000
Jak powiem że nic nie potrzebujesz to będziesz zadowolony?
markuz
Pokaż strukturę tabeli wraz z typami, indeksami itp. oraz zapytania których na niej używasz.
rad11
Ogolnie na razie sie rozeznaje. Z tego co udalo mi sie dowiedziec ogolnie duzo danych jest trzymanych w pliku w bazie sa jakies offsety, a wyszukiwanie jest np opare o kodowany na bitach plik.
Pyton_000
http://www.scaledb.com/large-database.php

Skoro się rozeznajesz to powiedz CZEGO konkretnie oczekujesz, co planujesz. Potrzeba INFORMACJI.
BartekN
Cytat(rad11 @ 5.03.2015, 10:51:33 ) *
Ogolnie na razie sie rozeznaje. Z tego co udalo mi sie dowiedziec ogolnie duzo danych jest trzymanych w pliku w bazie sa jakies offsety, a wyszukiwanie jest np opare o kodowany na bitach plik.

MongoDB
Damonsson
Jak nie potrzebujesz danych live i skalowalności, to mongo jest super. W przeciwnym razie odpada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.