Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Modyfikacja zmiennej podawanej w konstruktorze obiektu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ZaqU
Witajcie,

Zakupiłem na codecanyon kod pewnego programu w js. Podczas tworzenia obiektu CMain podaje się w nim kilka wartości zmiennych, m. in. "min_bet", "max_bet", "bet_time", czy "money". Chciałbym w trakcie wykonywania programu, podczas obsługi eventu "game_start", zmodyfikować wartość jednej ze zmiennych (dokładnie chodzi o zmienną "money"). Nie wiem jednak w jaki sposób to zrobić, gdyż na co dzień zajmuję się php, a nie js'em. Da się to zrealizować przy pomocy (teraz jest to moja czysta abstrakcja, ale po prostu chcę zademonstrować o co mi chodzi) np. oMain.money = 500; ? Wiem że niewiele można wywnioskować z podanego niżej kodu, a nie będę zamieszczał całego programu bo raz że jest on spory, a dwa, że nie mogę się w nim połapać i nie wiem co za co odpowiada. Proszę jednak o jakieś ogólne wskazówki jak dojść do rozwiązania, co powinienem zrobić itd.

java script:
  1. var oMain = new CMain({
  2. min_bet: 0.1, //MIN BET PLAYABLE BY USER
  3. max_bet: 300, //MAX BET PLAYABLE BY USER
  4. bet_time: 10000, //WAITING TIME FOR PLAYER BETTING
  5. money: userMoney //STARING CREDIT FOR THE USER
  6. });
  7.  
  8. $(oMain).on("game_start", function(evt) {
  9. // ?
  10. });
Daimos
Pytasz czy można tak:
  1. oMain.money = 500;

Zamiast to sprawdzić? Pewnie, że można, chyba, że w kodzie ta wartość jest ponownie nadpisywana
ZaqU
Właśnie nie do końca. Próbowałem tak, lecz takie wywołanie niczego nie zmienia.

Może przydatny okaże się sam plik tej klasy. Może na jego podstawie powiecie mi gdzie szukać?

CMain.js: Link do PASTEBIN.COM
CGame.js: Link do PASTEBIN.COM

@EDIT:
Ustaliłem, że wartość której szukam znajduje się w pliku CGame i nazywa się iMoney. Tylko jak się do niej dostać?

@EDIT2:
Wygląda na coś w rodzaju:
  1. oMain._oGame._iMoney = 500;

Ale samo alert( oMain._oGame ); zwraca undefined...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.