Przeszukałem forum i widzę, że nie jestem jedyną osobą, która nie jest zwolennikiem API allegro jak i chciałaby skorzystać z cURL'a, aby móc ułatwić sobie życie. Nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy temat:)
Otóż mój problem związany jest z aukcjami allegro. Mam kilkadziesiąt aukcji na allegro i chcę szybko dodać bądź usunąć dość krótki kod HTML do aukcji/z aukcji. Allegro udostępnia API i byłoby to idealne rozwiązanie gdyby nie ich dokumentacja...:/ Kiedyś od znajomego usłyszałem o cURL w php... Wczoraj usiadłem przy laptopie i zacząłem czytać i oglądać kursy związane z cURL. No i pomyślałem, że to jest to czego dokładnie potrzebuję, więc zabrałem się za pisanie skryptu.
Napisałem coś takiego:
tutaj był skrypcik, ale go usunąłem z powodu możliwości wykorzystania go do rozsyłania SPAMu wykorzystując allegro...
Czyli najpierw pobieram nagłówki z allegro, aby móc uzupełnić pola formularza niezbędnymi danymi. I chyba jest postęp bo wydaje się, że formularz został przesłany a pole login uzupełnione o login, tylko że... dostaję taką o to informację...
"W formularzu wystąpił błąd
Ten formularz stracił ważność, wyślij go ponownie."
Czyli chyba wysyłam stare dane w formularzu z nagłówków..., ale mogę się mylić...
Zapewne jest parę błędów w skrypcie, ale mam nadzieję, że znajdzie się chociaż jedna osoba, która pomoże mi w rozwiązaniu mojego problemu.