Ta wygląda skrypt który dodaje to wartość
<?php require("./clasy/config.php"); require("./funkcje.php"); polacz_z_baza(); // mysql_query("SET NAMES utf8"); //mysql_select_db("seomat_1"); $id2 = atak_sql($id2); $opis3 = atak_sql($opis3); //$wybierz1 = str_replace("\n","<br>",$wybierz[0]); $wybierz2 = $wybierz[0] . "<br>" . $opis3; if ($a == false) { } else { }
tak wygląda fragment kodu odpowiadającego za przysyłanie danych do formularza.
A tak wygląda funkcja ajaxowa
Musiałem to sac w znaczniki PHP bo nie było javascriptu
function getData3 (dataSource, divID) { if(XMLHttpRequestObject) { var obj = document.getElementById(divID); var opis3 = document.getElementById('opis3').value; var id2 = document.getElementById('id2').value; XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource + "?id2=" + id2 + "&opis3=" + opis3 ); XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function () { if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { //document.write("sfdsf"); /*if (setInterval("load",1000) ) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; }*/ //while (setInterval("load",1000) ) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; //document.forms["form"].submit(); //} } } XMLHttpRequestObject.send(null); //document.write("sfdsf"); } }/*
Wcześniej miałem taką funkcję, ale przeniosłem się na tą wyżej bo myślałem, że to wina funkcji
Musiałem to sac w znaczniki PHP bo nie było javascriptu
function getData3 (dataSource, divID) { if(XMLHttpRequestObject) { var obj = document.getElementById(divID); var opis3 = document.getElementById('opis3').value; var id2 = document.getElementById('id2').value; XMLHttpRequestObject.open("POST", 'dodaj2.php', true); XMLHttpRequestObject.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded'); XMLHttpRequestObject.send('&id2=' + id2 + '&opis3=' + opis3); XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function () { if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } } } }