ostatnio wykonałem stronę dla lokalnej firmy i podczas już konfigurowania strony na wykupionym serwerze osoba z którą wszystko uzgadniam powiedziała mi, że chcieliby podpisać ze mną umowę (oprócz umowy o dzieło) która polegałaby na tym, że po prostu pomagałbym im w razie gdyby mieli z czymś problem lub chcieli abym wytłumaczył działanie strony innym pracownikom (w firmie tej pracują praktycznie sami emeryci, więc możliwe, że w niedalekiej przyszłości ktoś inny będzie zajmował się tą stroną). Chciałbym zapytać Was jak to rozegrać, żeby było fair dla obu stron. Pytam bo kompletnie nie mam pojęcia nawet jak to ugryźć o strony finansowej, nigdy wcześniej takiego czegoś nie robiłem. A też nie chce podpisać coś co potem będę żałował, wiem że mogę zarzucić im coś w stylu 50zł/h pomocy jak to zazwyczaj bywa w takim supporcie, lecz raczej myślę, że w tym wypadku nie jest to dobry pomysł. Fajnie jakby ktoś miał jakieś doświadczenie w tej kwestii.
Z góry dziękuje za pomoc,
pozdrawiam.
PS:
Nie wiedziałem jak nazwać temat, jeżeli nie bardzo pasuje do mojego pytania prosiłbym o zmianę