Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uzupełnianie formularza przez curl a JavaScript
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Wazniak96
Witam,

zastanawia mnie czy jest możliwość uzupełnienie formularza przez curl gdy jest zabezpieczone przez JavaScript jak np. w serwisie tablica.pl smile.gif

Chodzi mi dokładniej o argument name
Kod
<input type="text" value="" name="data[title]" class="text x-normal light br4 xxx-long2 required {maxtext:70, mintext:6}" id="add-title">

Jeśli ktoś coś wie proszę o info smile.gif
Tuminure
Chodzi o to name?
  1. name="data[title]"

Jeżeli tak, to te pole nie jest w żaden sposób zabezpieczone na tablicy. Zostaje wysłany po prostu klucz o nazwie data[title]
Wazniak96
No tak, to rozumiem. Tylko teraz chcę uzupełnić ten formularz przy pomocy PHP. I taka zagadka dla mnie czy jest to możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób ten klucz pobrać wink.gif

I czy w ogólne gra jest warta świeczki tongue.gif
zegarek84
Cytat(Wazniak96 @ 23.01.2014, 15:36:45 ) *
No tak, to rozumiem. Tylko teraz chcę uzupełnić ten formularz przy pomocy PHP. I taka zagadka dla mnie czy jest to możliwe, a jeśli tak to w jaki sposób ten klucz pobrać wink.gif

I czy w ogólne gra jest warta świeczki tongue.gif

wg. mnie przy rozbudowanych aplikacjach JS gra nie jest warta świeczki, gdyż musiałbyś zrozumieć sposób komunikacji aplikacji z serwerem by tą aplikację naśladować...

ale jest kilka prostych rozwiązań... ja najbardziej preferuję bibliotekę Qt C++ gdzie w tej bibliotece masz też webkit, a sama biblioteka mimo iż C++ to ma bardzo dobrą dokumentację, dodatkowo pomyśleli nad zarządzaniem pamięcią choć sam preferuję inteligentne wskaźniki... kolejnym z rozwiązań które ułatwi Ci zadanie gdzie nie będziesz musiał tak analizować logiki aplikacji i co się dzieje po drodze to napisanie pluginu w JS do którejś przeglądarki... nie jestem też pewien gdyż czytałem dawno ale na windows 8 pisząc aplikację w JS chyba też masz dostęp do jakiegoś API przeglądarki... pozostaje Ci dokonać wyboru i wybrać któreś z powyższych rozwiązań...
Wazniak96
Czyli jednak gra nie warta świeczki, w każdym razie serdeczne dzięki za pomoc i rozjaśnienie nieco sprawy. wink.gif

Nie ukrywam, że chodziło mi tutaj o napisanie niejakiego automatu do automatycznego wypełniania tego typu formularzy, ale pewnie po to właśnie jest tak zrobione, aby tego uniknąć takim laikom jak ja laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.