Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Code Igniter Responsive
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adrian1877
Nie wiedziałem do końca gdzie zadac pytanie, więc piszę tutaj. Nie jest to też oferta, tylko chcę się zorientować i ew dopytać z czym się to wiąże / je.
Ile kosztowałoby przemielenie kodu strony opartej o CI na wygląd responsywny?
1. Oczywiście zapewne zależy od jakiej strony?
2. Czy trzeba by było zmieniać jakieś elementy graficznie na stronie? (zaprojektowane i zakodowane [ nie w css])
3. Inne?
com
Po pierwsze jak mamy cokolwiek powiedzieć na temat czegoś czego nigdy nie widzieliśmy na oczy daj link...
Po drugie co ma CI (backend) do frontendu?
adrian1877
Cytat(com @ 14.12.2013, 19:12:38 ) *
Po pierwsze jak mamy cokolwiek powiedzieć na temat czegoś czego nigdy nie widzieliśmy na oczy daj link...
Po drugie co ma CI (backend) do frontendu?

1. Racja, nie napisałem strony avlab pl
2. No właśnie pytam się, bo chce się dowiedzieć jak to z tym jest. Gdybym nie wiedział, ty nie pytałbym.
com
no to dałem Ci odpowiedź... CI odpowiada za logikę strony, ale wygląd masz przecież generowany za pomocą HTML, JS i CSS + Grafika, nawet jeśli coś pobierasz z bazy w CI to masz to ostylowane po stronie frontendu...
RWD zmienia układ wyświetlania elementów, wiec na pewno trzeba to wszystko przeanalizować, ale nikt Ci nie powie z marszu obrazek xyz.jpg musisz zmienić itd...

Cytat
(zaprojektowane i zakodowane [ nie w css])

Co masz na myśli? RWD to przecież media-queries i css...
adrian1877
Nie mam nic na myśli, nie znam się, nie programowałem tego smile.gif No nic, dzięki.
com
no okej, rozumiem, nie da się podać konkretnej ceny, bo w każdym przypadku masz przecież inny układ, już widzę, że prawdopodobnie będzie wymagało to całkowitej zmiany nawigacji itd.. Przy RWD trzeba przewidzieć zachowanie dla desktopu, tabletu, telefonu wiec aspektów które trzeba wziąć pod uwagę jest dużo, bo w końcu zależy pewnie Ci na tym żeby ktoś kto raz zajrzał wrócił, wiec to wszystko musi działać sprawnie gdziekolwiek z tego skorzysta, przy równoczesnym zachowaniu intuicyjnej nawigacji wink.gif
adrian1877
Cytat(com @ 14.12.2013, 20:09:27 ) *
no okej, rozumiem, nie da się podać konkretnej ceny, bo w każdym przypadku masz przecież inny układ, już widzę, że prawdopodobnie będzie wymagało to całkowitej zmiany nawigacji itd.. Przy RWD trzeba przewidzieć zachowanie dla desktopu, tabletu, telefonu wiec aspektów które trzeba wziąć pod uwagę jest dużo, bo w końcu zależy pewnie Ci na tym żeby ktoś kto raz zajrzał wrócił, wiec to wszystko musi działać sprawnie gdziekolwie z tego skorzysta, przy równoczesnym zachowaniu intuicyjnej nawigacji wink.gif

Nie tyle przewidzieć czy to PC czy mobile, ale większą wagę ma chyba rozdzielczość poszczególnych urządzeń i dostosowanie tego pod tym względem. Jeden android może mieć 320x480, ale też i 960x720. Tak samo z PC. Ale chyba istnieją jakieś do tego zautomatyzowane narzędzia a ew. trudność polegałaby właśnie na modyfikacji szablonu graficznego i języków opisowych html/css. Ciekawy temat, ale nie na moją skromną wiedzę w tej tematyce.
com
Tak zgadza się własnie do tego jest media-queries w css, to co mówisz ja wiem i temat nie jest mi obcy bo się tym zajmuję, a skoro zapytałeś to opisałem Ci jak to wygląda z punktu widzenia osoby która by robiła z tego serwisu stronę w oparciu o RWD wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.