Mam formularz z ktordgo dodaje sobie do bazy pewne informacje ..
id || sort || id_lesson || temat || tresc || parent
skrypt wyswetla mi te informacje w 1 kolumnie od najniższego do najwyższego sortujać po sort . Chce zrobić tak ze jezeli jeden z rekordow ( wartosc parent = id danego rekordu )
to wyswetli sie tez w kolumnie ale zaraz obok rekordu o danym 1 wyswetli sie iny rekord należocy to tej rodziny : np
Kod
-kategoria
-kategoria
--pod kategoria
--pod kategoria
-kategoria
-kategoria
-kategoria
--pod kategoria
--pod kategoria
-kategoria
-kategoria
cos w tym stylu nie wiem czy oplac sie korzystac z drzewek w takiej sytuacji moze jest inne prostrze rozwiązanie
ja mam taki kod do wyswetlania bez podkategori
<?php //----------------------------------------------------- //--- Spis tresci ------------------------------------- //----------------------------------------------------- WHERE user_id_cours='$wlasciciel_cours' AND cours_id='$cours_id' { $strIdlesson= $varSpis[\"id_lesson\"]; $strTitlelesson= $varSpis[\"title\"]; $strSpace= $varSpis[\"lesson_p\"]; $strSort= $varSpis[\"sort\"]; if ($strSpace == \"\") { $pokazs = \"KAT\"; } // Generowanie Spisu tresci if ($id_user > '') { if ($varWynikStatus == '1') { $s .= \" <a href=description.php?cours_id=$cours_id&id_lesson=$strIdlesson>$strTitlelesson</a> $strSort <br> \"; }elseif (varWynikStatus){ // zapisany ? $s .= \" <font color=808080>$strTitlelesson</font><br>\"; } }else{ $s .= \" <font color=808080>$strTitlelesson</font><br>\"; } $site_template->register_vars(\"s\", $s); } ?>
moze jakis pomysl?
EDIT
ok mam napisalem taki kod
<? WHERE cours_id='1' AND parent = 'gl' { $strIdlesson= $varSpis[\"id_lesson\"]; $strTitlelesson= $varSpis[\"title\"]; $strSpace= $varSpis[\"lesson_p\"]; $strSort= $varSpis[\"sort\"]; WHERE cours_id='1' AND parent = '$strIdlesson' { $strTitlelessona= $varSpisa[\"title\"]; } } ?>
i zmienic go .. na swoje potrzeby