Siedzę k... 3 godziny i się zastanawiam dlaczego po kliknięciu w przycisk "submit" dane nie wysyłają się za pomocą metody POST, tylko za pomocą GET.
Tak, to formularz logowania. Nie był to zwykly plik .php, tylko najnowsza wersja frameworka FuelPHP.
Męczę się, męczę, przez 3h przeglądam kod, czytam dokumentację, zaglądam do silnika FW, przeglądam dokumentację, głowię się, przeglądam dokumentacje, męczę "wuja Google" myslę sobie: "Ale jesteś ŁOOOŚŚŚŚ, danych metodą POST przesłać nie możesz, Boże, czowieku, zmień zawód!".
I sie męczę, męczę... I nagle zauważam... iż formularz stworzyłem za pomocą metody Form::open() (choć i tak wytarczyłoby samo <form action="" method="post">), a kilka linijek wyżej znalazł się kod HTML z TwitterBootstrapa o treści "<form>" - wkleiłem gotowca przy tworzeniu szablonu i nie usunąłem tego kodu, nie zauważyłem, przeoczyłem...
<mówiZOgromnąFrustracjąWGłosie>Tak, przez 3 godziny nie zauważyłem kodu HTML o treści <form> (sic!), który sprawiał, że mój formularz działał nie tak, jak powinien.</mówiZOgromnąFrustracjąWGłosie>
I teraz mała refleksja - debugging zaczynamy od rzeczy najprostszych! Ufff. Nie sądziłem, że kiedyś przypłapię się na tak błahej sprawie. Na formularzu, <mówiZZatrważającymŻalem>Boże</mówiZZatrważającymŻalem>.

Może Ty pamiętasz podobne sytuacje swojej "ślepoty"? Jeśli tak, wtedy pisz śmiało! ; )