Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML]Komentarze z facebooka na stronie i ich administracja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
klapaucius
Mam na swojej stronie możliwość umieszczania komentarzy z facebooka.

Dodaję na nią prosty skrypt:
Kod
<div id="fb-root"></div>
<script>(function(d, s, id) {
  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
  if (d.getElementById(id)) return;
  js = d.createElement(s); js.id = id;
  js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1";
  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>

Oraz umieszczam odpowiedni div:

Kod
<div class="fb-comments" data-href="http://adres-mojej-strony/" data-width="600" data-num-posts="5"></div>

No i wszystko elegancko działa, dodaje komentarze itd.

Problem jednak pojawia się z administracją komentarzy. Według poradników itp wystarczy w sekcję head wprowadzić kod:
Kod
<meta property="fb:admins" content="ID_UZYTKOWNIKA"/>

Próbowałem na różne sposoby, wstawiałem identyfikator uzytkownika fb w postaci liczbowej, jak i w postaci ciągu znaków (ten który pojawia się w adresie www po wejściu w nasz profil na fejsbuku). I obydwóch przypadkach nie mogłem usuwać czyichś komentarzy... Bawił się ktoś z tym kiedyś? Może ktoś miał podobny problem?

maviozo
Odpowiem standardowo.... u mnie to działa, po ID tongue.gif
Pytanie, czy jesteś zalogowany w tym czasie na FB?
Korzystam z tego osadzania:
  1. <div id="fb-root"></div>
  2. <script type="text/javascript">
  3. FB_={ appId:'xxxxxxxxx',status:true,cookie:true,xfbml:true};window.fbAsyncInit=function(){ FB.init(FB_)};(function(){ var e=document.createElement('script');e.src=document.location.protocol+'//connect.facebook.net/pl_PL/all.js';e.async=true;document.getElementById('fb-root').appendChild(e)}());
I dalej
  1. <fb:comments href="http://xxxxx.pl/" num_posts="5" width="512"></fb:comments>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.