Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHPcon 2013
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
nrm
Alohha,

Cytat
W tym roku spotkamy się już po raz czwarty, ale w zupełnie nowym miejscu!
Gościł nas będzie bardzo malowniczo położony hotel Orle Gniazdo w Szczyrku - znany m.in. ze swojej sporej pojemności. Tym razem więc dla nikogo miejsca nie powinno zabraknąć.

W roku 2013 PHPCon Poland odbędzie się bez mała miesiąc później niż rok temu (w ostatni weekend października a nie września). W związku z tym, zapisy rozpoczniemy również miesiąc później - od 1 sierpnia. Warto trzymać rękę na pulsie, bo wczesna rezerwacja jak zwykle będzie najbardziej atrakcyjna cenowo.

Super, już nie mogłem doczekać się informacji o tegorocznej edycji. Jedyne co mi się nie podoba to powrót do niemal zimowych temperatur - jak przypomnę sobie PHPconowego grilla w 2011 to jeszcze mam dreszcze wink.gif

pzdr dla organizatorów, jak coś potrzebujecie dajcie znać.

fot. PHPcon 2012 - #phpconpl kodujemy. troche frontendu troche backendu... git commit wink.gif wink.gif

irmidjusz
świetna wiadomość, też nie mogę się już doczekać smile.gif
skowron-line
@normanos przypomnij jeszcze w połowie lipca smile.gif Ja chętnie się wybiorę.
sowiq
Bardzo dobra wiadomość tym bardziej, że nie zrezygnowano z jednego, wspólnego hotelu. Bez tego nie byłoby tak dobrej wieczornej atmosfery.

Do zobaczenia po raz trzeci - w Szczyrku! smile.gif
batman
Miejscówka zacna. Będzie gdzie na snowboardzie jeździć. Może w końcu się wybiorę smile.gif
nrm
Przypomnę, przypomnę, jak uruchomią zapisy. Tym razem są szanse, że nie zostaną wykupione miejsca na pniu wink.gif
sowiq
Cytat(normanos @ 27.05.2013, 13:15:56 ) *
Przypomnę, przypomnę, jak uruchomią zapisy.

Dzisiaj uruchomili wink.gif
nrm
Wczoraj dokładnie ale już musiałem iść spać i nie zdążyłem tak szybko dać info (no bo nie ma przecież aż takiego ciśnienia liczonego w godzinach wink.gif ).

Zapisany, moje zgłoszenie było 8. wink.gif
sowiq
Cytat(normanos @ 16.07.2013, 09:11:45 ) *
bo nie ma przecież aż takiego ciśnienia liczonego w godzinach

Rok temu dosyć szybko skończyły się miejsca wink.gif
nrm
No bo jak ja włączę tryb PROMO to zaraz się okazuje, że jedziemy w 20, a kolejnych 20 sie zastanawia biggrin.gif
skowron-line
Cytat(normanos @ 16.07.2013, 09:17:07 ) *
No bo jak ja włączę tryb PROMO to zaraz się okazuje, że jedziemy w 20, a kolejnych 20 sie zastanawia biggrin.gif

To nie włączaj bo ja wieczorem będę wiedział czy jadę sam czy z koleżką.
nrm
^^ za późno wink.gif "45 zgłoszeń" tongue.gif wink.gif

A na poważnie: nie martw się, masz czas do 5.08. nie wiem ile organizatorzy mają miejsc ale na pewno dużo więcej niż ostatnio i wątpię aby to się mogło tak szybko wyczerpać. Na razie zapisują się Ci, którzy już byli i są pewni, wiele osób będzie czekało do ogłoszenia agendy bo dla nich z kolei to jest ważniejsze wink.gif

74 zgłoszeń - no no... w tym tempie to idą na rekord wink.gif
sowiq
Cytat(normanos @ 19.07.2013, 14:29:46 ) *
74 zgłoszeń

Cytat
w tym 15 potwierdzonych.

wink.gif
nrm
Nie martw się się tak, co kilka dni aktualizują wyciągi bankowe. Mojego też jeszcze nie ma i nie panikuje wink.gif Poza tym jest jeszcze czas.

@Skowron: http://www.phpcon.pl/2013/pl/cennik
sowiq
Daleki jestem od jakichkolwiek zmartwień. Tym bardziej, że moje uczestnictwo jest już potwierdzone wink.gif
skowron-line
Dobra przelew poszedł.
@sowiq nie jesteś chcętny żeby kogoś zabrać smile.gif
sowiq
Cytat(skowron-line @ 19.07.2013, 14:57:12 ) *
@sowiq nie jesteś chcętny żeby kogoś zabrać smile.gif

Już mnie ktoś pytał. Najpierw muszę się dogadać ze znajomymi z Warszawy, bo na pewno kilka osób będzie jechało. Jeśli będę miał jakieś wolne miejsca w aucie, to na pewno się odezwę (tutaj albo na stronie phpCon).
nrm
93 zgłoszeń, w tym 49 potwierdzonych. - ładnie, ładnie, dobry początek wink.gif Teraz koledzy organizatorzy musicie stanąć na wysokości zadania z agendą wink.gif
zordon
Ile przewidziano miejsc noclegowych?
nrm
Nie wiem ile zaklepanych mają organizatorzy ale hotel ma około 500 miejsc, nie sądzę aby zabrakło wink.gif
d.stp
300 miejsc mają zaklepanych wink.gif
nrm
Rozpoczęło się głosowanie na agendę - http://phpcon.pl/2013/pl/agenda
skowron-line
Wojciech Sznapka z tym tematem
Cytat
Osiąganie mądrej architektury z Symfony2

to już 3 konferencje odwiedzi smile.gif
nrm
No ja już mam Symfony i TDD po dziurki w nosie wink.gif
skowron-line
Cytat(nrm @ 6.08.2013, 09:43:58 ) *

@nrm trzaśnij jakąś pogadankę o Kohanie.
Spawnm
Cytat(nrm @ 6.08.2013, 11:43:58 ) *

+1...
!*!
Cytat
93 zgłoszeń, w tym 49 potwierdzonych.

Może dogadaj się z adminami nie tylko tego forum i wyślij email z informacją do zarejestrowanych.
Zdjęcie z pierwszego postu przedstawia wejściówkę. wkład własny czy dzień po?
nrm
!*! zakładam, że to do mnie napisałeś: niestety nie rozumiałem w jakiej sprawie mam się dogadywać?

Zdjęcie z pierwszego posta jest z pierwszej nocy imprezy na 3cim piętrze. Wkład wspólny społeczności PHP wink.gif
!*!
Cytat(nrm @ 6.08.2013, 13:16:39 ) *
!*! zakładam, że to do mnie napisałeś: niestety nie rozumiałem w jakiej sprawie mam się dogadywać?

Organizujesz ten zlot tak? To aby informacja o nim trafiła to większego grona, a nie tylko małej grupy w tym dziale, warto byłoby wysłać email z informacją do wszystkich zarejestrowanych użytkowników.

Chyba, że dałeś tylko informacje tongue.gif pamiętam że ktoś tu się kiedyś kręcił z logiem phpcon w stopce, skojarzyłem to z Tobą, może błędnie.
nrm
Nie, nie organizuje. Jestem zwykłym uczestnikiem od 3 lat. Fakt, trochę ich promuje po socialach/forach ale zupełnie bezinteresownie. Uważam, że robią dużo dobrego takimi tanimi konferencjami.
NoiseMc
Ktoś z Łodzi się wybiera może?
nrm
Z tego co widzę to przynajmniej 2 osoby z Łodzi są zapisane.

Dotarły naklejki webmastahowe (jak zwykle drukarnia dała dupy) będę do wzięcia za free na phpconie więc jak ktoś nas tam gdzieś przyuważy to można zaczepiać wink.gif
pedro84
Cytat(nrm @ 22.10.2013, 10:57:30 ) *
Dotarły naklejki webmastahowe (jak zwykle drukarnia dała dupy) będę do wzięcia za free na phpconie więc jak ktoś nas tam gdzieś przyuważy to można zaczepiać wink.gif

Dyskryminacja tych co nie jadą <foch> wink.gif
nrm
No nic na to nie poradzę, wysyłka pocztą jest bez sensu (koszty).
buliq
false, moglibyście jeździć po mieście (Polsce) i rozdawać biggrin.gif
skowron-line
Ja wezmę więcej i zrobię kolportaż z pałacu kultury
buliq
Daj znać kiedy smile.gif
zordon
Orientujecie się, czy w hotelu będzie możliwość obejrzenia sobotniego gran derbi? Albo chociaż solidny internet w pokoju? tongue.gif
Piotr33
Cytat(zordon @ 22.10.2013, 15:37:29 ) *
Orientujecie się, czy w hotelu będzie możliwość obejrzenia sobotniego gran derbi? Albo chociaż solidny internet w pokoju? tongue.gif

Myślę, że na tyle typa to będzie problem w hotelowym internetem wink.gif
skowron-line
@buliq z Olsztyna jesteś to Ci przywiozę naklejki smile.gif
A co do neta to pewnie po 23 nołlajfy zapchają łącze w diablo wink.gif huehuehue
buliq
Obecnie w Warszawie jestem, można by się tutaj zgadać smile.gif
Piotr33
Jakby ktoś chciał jechać, to mam możliwość odstąpienia jednego miejsca.
Spawnm
Do zobaczenia za rok, może tym razem bliżej wawy smile.gif
nrm
Za rok jest w tym samym miejscu wink.gif Ostatni weekend września.
skowron-line
Też bym głosował jakoś bliżej środka Polski bo tyle godzin jazdy, że oszaleć można. smile.gif No ale impreza świetna.
nrm
podsumowanie: http://webmastah.pl/phpconpl-2013-podsumowanie/
Evinek
Ciągle mnie to ciekawi.
Opłaca się młodemu, nowemu w tej dziedzinie (tzn. tylko jako hobby póki co) na takie coś pojechać?
Może pewnego razu bym pojechał na PHPcon.
nrm
no a niby dlaczego nie? Jeżeli tylko cię to interesuje to ja nie widzę żadnych przeciwwskazań wink.gif
Spawnm
1/2 wiedzy z phpconu 2013 nie jestem w stanie obecnie wykorzystać. 1/2 wiedzy z wcześniejszych phpconów/4developersów też nie byłem w stanie, ale obecnie wykorzystuję wiele z nich.
Morał chyba oczywisty.
W dodatku phpcon to nie tylko prelekcje, ale również ludzie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.