Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP] JQuery usuniecie rekordu i aktualizacja tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
orlik99
Witam,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z Javascript (JQuery) dlatego proszę o wyrozumiałość.
Tworze stronkę do zarządzania rekordami w bazie - rekordy są wyświetlone w tabelce - aby ją urozmaicić użyłem jquery - paginacja, wyszukiwanie (DataTable). Tabelka prezentuje się zgodnie z oczekiwaniami. W tabeli obok każdego rekordu mam przycisk radio. Napisałem funkcję która usuwa zaznaczony rekord i wyświetla w divie wyżej komunikat - i to działa. Jednak aby rekord zniknął z tabeli muszę odświeżyć stronę - wtedy owszem rekord zniknie ale komunikat o sukcesie niestety też. Jeśli to coś pomoże to dodam że po stronie PHP tylko div z treścią się zmienia i w zależności od wartości zmiennej w adresie includowane są odpowiednie pliki... sekcja head jest stała. Chodzi mi o efekt taki jak np w Joomla - gdy zaznaczę rekord i kliknę usuń tabela się odświeża (czyli rekord znika) i pojawia się stosowna informacja. Bardzo proszę o pomoc - myślę nad tym ponad tydzień i nie mogę sobie dać z tym rady.
Damonsson
AJAX
orlik99
Jak mam tego użyć? bardzo proszę o jakiś kod, który rozwiąże mój problem....
orlik99
Bardzo proszę o pomoc - nie wiem jak to ugryźć...
Michasko
http://api.jquery.com/jQuery.ajax/
orlik99
Cały czas próbuje jednak dalej nie mogę osiągnąć wymarzonego efektu...

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. function DelArticle() {
  2. $.ajax({
  3. type: "POST",
  4. url: "deletearticle.php",
  5. data: $("#formularz").serializeArray(),
  6. dataType: "html",
  7. success: function(msg){
  8. $('#info').html(msg);
  9. }
  10. });
  11. };
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

Nie wiem co robię źle.
Bardzo proszę o pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.