Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML/CSS] Jak ustawić obok siebie elementy DIV
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
NetPax
Witam,

próbuję ustawić obok siebie elementy DIV o szerokości 100% okna przeglądarki np. w rozdzielczości 1024x768 wszystkie elementy DIV będą miały 1024px szerokości a w 1920x1080 odpowiednio 1920px szerokości. Ponadto chce ustawić je tak żeby w momencie oglądanie jednego reszta była "po bokach" tak jak na załączonym obrazku.

Przy stałych szerokościach wiem jak to poustawiać ale przy zmiennych nie. Tak więc gdyby ktoś miał pomysł...

Pozdrawiam.
Michasko
Musisz objąć wszystkie te DIV-y jednym DIV-em macierzystym o szerokości równej zsumowanej szerokości DIV-ów, które mają być obok siebie (tak, wiem, zagmatwanie to napisałem) tongue.gif
Czyli dla 4 DIV-ów ten macierzysty powinien mieć 400% szerokości okna przeglądarki, a pozostałe (te w środku) po 25% jego szerokości.
  1. div#macierzysty { width: 400%; } /* zakladajac, ze jest to "najgłówniejszy" DIV na stronie - tylko wtedy uzyska 400% szerokosci okna przeglądarki */
  2. div.wSrodku { width: 25%; float: left; }
Do zrobienia za pomocą JS. Przy pomocy samego CSS może być ciężko - chyba, że ilość DIV-ów się nie zmieni.
NetPax
Dzięki za pomoc, choć patrząc na rozwiązanie wstyd trochę że samemu nie wpadłem sciana.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.