Doszedłem do pewnego etapu w otrzymaniu odpowiednich wyników, ale utknąłem.
Proszę o jakieś wskazówki jak dalej ruszyć, by otrzymać odpowiedni wynik.
We fragmencie kodu zamieszczam dokładny opis.
<tr><td width="10%" align="left"><b> </b></td><td width="63%" align="left">Kobiety ogółem:</td><td width="10%" align="center"><b><?php $pytanie8a="SELECT DISTINCT DADWNR, DADWNZ, DADWIM, DADWPS, DADWA1, DADWA2, DADWKP, DAPLNR, DASDSK, DAPLEC, DADWUR FROM DAWCY INNER JOIN ODDANIA on DADWNR=ODDWNR AND DAPLNR=ODPLNR WHERE ODDNDT Between '".$czas1."' And '".$czas2."' AND ODDNKD='E5' AND DAPLEC='K' OR ODDNDT Between '".$czas1."' And '".$czas2."' AND ODDNKD='EA' AND DAPLEC='K' OR ODDNDT Between '".$czas1."' And '".$czas2."' AND ODDNKD='EK' AND DAPLEC='K' OR ODDNDT Between '".$czas1."' And '".$czas2."' AND ODDNKD='EP' AND DAPLEC='K'"; //zapytanie zwraca tylko kobiety zarejestrowane pomiędzy np. 2013-01-01 a 2013-01-31 $ilosc8a = odbc_num_rows($result8a); //tutaj otrzymuję wynik np. 150 //niestety w bazie mam wpisaną datę urodzenia osoby, a potrzebny mi jest jej wiek ( nie ma mozliwości ingerencji w bazę) while(odbc_fetch_row($result8a)) { $data_ur = odbc_result($result8a, 11); // 11 to pozycja w zapytaniu, gdzie jest data urodzenia $wiek=$rok-$os_rok; //odejmuję rok z daty urodzenia od aktualnego i otrzymuję wiek osoby } // teraz chciałbym wyfiltrować te osoby, które mieszczą się w takich przedziałach wiekowych: 18-24, 25-31, 32-40, 41-65 i powyżej 65 //nie wiem jak się do tego zabrać, jak zliczyć osoby w danym przedziale wiekowym if ($wiek >= 18) & ( $wiek <=24) { } //poniżej mają być wyświetlone wyniki z każdego przedziału wiekowego np. </b></td></tr>