giera
19.01.2013, 14:53:07
Witam.
Miał bym wielką prośbę, ponieważ tworze projekt testujący możliwości PDO na różnych silnikach bazodanowych potrzebował bym jakiejś bazy danych z wieloma rekordami no ale troszke mnie czas goni i po prostu prosił bym was o wielką przysługe. Czy ma ktoś z was jakąś baze którą mogł by udostępnić do mojego testu? Dane mnie wsumie nie interesują chodzi mi tylko o dość zawiła relacyjną struktórę.
Wiem że nie powinienem o coś takiego prosić ale nie do końca z mojej winy nie mam wyjścia.
Z góry dziekuję.
wiiir
19.01.2013, 15:29:41
Chyba szybciej bym sobie sam wygenerowal dane niz czekal az ktos ci udostepni baze
piotr.pasich
19.01.2013, 19:45:14
Hej,
opisz jak dokładnie chcesz przetestować PDO. Z doświadczenia wiem, że najwięcej problemów jest kiedy jednocześnie zaczynasz zapisywać i odczytywać dane - tabele powyżej 4 mln rekordów i po 400 odczytów i zapisów na minutę robi swoje. Dlatego dla pełnych testów lepiej pracować na własnych skryptach próbujących zabić kolejne silniki.
Piotr
giera
20.01.2013, 17:02:02
Generalnie nie ma to być skomplikowany test, mam kilka silników w każdym chce zaimplementować identyczną baze po czym mierzyć czasy w jakim wykonało sie zapytanie, a dokładnie chce użyć microsec() czy jakoś tak i starą dobrą matematyka zliczyć czas potrzebny do wykonania. Chce testować zapytania od prostych select'ów itd po bardziej skomplikowane. Może masz jeszcze jakieś sugestie? Był bym wdzięczny
kristaps
24.01.2013, 04:41:20
Nie szukaj bazy, tylko napisz prostą pętlę z insertem i puść na parę godzin. Tworząc bazę samemu masz wpływ na typ pól i dane, które będziesz przechowywał. Będzie to bardziej miarodajne, niż operowanie na cudzej bazie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.