Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SQL] Duża relacyjna baza danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
giera
Witam.

Miał bym wielką prośbę, ponieważ tworze projekt testujący możliwości PDO na różnych silnikach bazodanowych potrzebował bym jakiejś bazy danych z wieloma rekordami no ale troszke mnie czas goni i po prostu prosił bym was o wielką przysługe. Czy ma ktoś z was jakąś baze którą mogł by udostępnić do mojego testu? Dane mnie wsumie nie interesują chodzi mi tylko o dość zawiła relacyjną struktórę.

Wiem że nie powinienem o coś takiego prosić ale nie do końca z mojej winy nie mam wyjścia.

Z góry dziekuję.
wiiir
Chyba szybciej bym sobie sam wygenerowal dane niz czekal az ktos ci udostepni baze smile.gif
piotr.pasich
Hej,

opisz jak dokładnie chcesz przetestować PDO. Z doświadczenia wiem, że najwięcej problemów jest kiedy jednocześnie zaczynasz zapisywać i odczytywać dane - tabele powyżej 4 mln rekordów i po 400 odczytów i zapisów na minutę robi swoje. Dlatego dla pełnych testów lepiej pracować na własnych skryptach próbujących zabić kolejne silniki.

Piotr
giera
Generalnie nie ma to być skomplikowany test, mam kilka silników w każdym chce zaimplementować identyczną baze po czym mierzyć czasy w jakim wykonało sie zapytanie, a dokładnie chce użyć microsec() czy jakoś tak i starą dobrą matematyka zliczyć czas potrzebny do wykonania. Chce testować zapytania od prostych select'ów itd po bardziej skomplikowane. Może masz jeszcze jakieś sugestie? Był bym wdzięczny
kristaps
Nie szukaj bazy, tylko napisz prostą pętlę z insertem i puść na parę godzin. Tworząc bazę samemu masz wpływ na typ pól i dane, które będziesz przechowywał. Będzie to bardziej miarodajne, niż operowanie na cudzej bazie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.