Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Przenoszenie forum phpbyprzemo na drugi serwer.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, mam problem z przeniesieniem forum na inny serwer, weksportowałem baze, skopiowałem pliki, następnie wrzuciłem pliki i przy próbie wrzucenia bazy mam taki błąd:

--
-- Baza danych: `information_schema`
--
CREATE DATABASE `information_schema` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL zwrócił komunikat:

#1044 - Access denied for user 'xxx'@'localhost' to database 'information_schema'

o co chodzi? kodowanie nie takie wybrałem?
bostaf
information_schema
To baza systemowa. Tylko do odczytu. Zapisuje w niej server MySQL.
Nie importuj jej.
miras
ale przecież ja wyeksportowałem jeden plik i ten sam plik importuje to jak mam to rozdzielać? przecież coś musi być nie tak, skoro wyeksportowany plik nie działa..
abort
Jak to przenosisz? phpmyadminem? No to przyjmij do wiadomości, że w jednym pliku (wygenerowanym przez phpmyadmina) możesz przenieść tyle baz danych ile zechcesz (pod warunkiem że masz do nich prawa).

Przenoś TYLKO bazę forum.
bostaf
Cytat(abort @ 10.10.2012, 00:20:27 ) *
Jak to przenosisz? phpmyadminem? No to przyjmij do wiadomości, że w jednym pliku (wygenerowanym przez phpmyadmina) możesz przenieść tyle baz danych ile zechcesz (pod warunkiem że masz do nich prawa).

Dokładnie.
Albo otwórz tego dumpa prostym edytorem tekstu i po prostu usuń to co dotyczy information_schema.
miras
wyszukiwałem ctrl+f 'information_schema' i usunąłem wszystkie linijki, które to zawierały, mógłby mi ktoś z tym pomóc ?
bostaf
Nie usuwaj, to może być faktycznie zbyt skomplikowane na początku. Zrób tak jak napisał @abort:
Cytat(abort @ 10.10.2012, 00:20:27 ) *

Zrób na nowo eksport TYLKO bazy forum. Wybierz bazę forum (opcja "dostosuj" na stronie głównej phpMyAdmina) i wykonaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.