Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SMARTY]Słownie kwota w Smarty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
neosatan
Muszę wyświetlić kwotę słownie na fakturze, która jest generowana przez SMARTY. Kwota musi być w języku polskim, ale również mieć możliwość na zmianę języka.

Pisał ktoś już taki kod, albo zna jakieś rozwiązania na ten temat?
nospor
Smarty słuzy do wyswietlania danych. Do smarty przekazujesz dane z php. Przekaz wiec w php kwote slownie do smarty i po sprawie.
neosatan
No właśnie wolałbym, by designer/tłumacz później nie grzebał mi w kodzie php, a SMARTY, gdy będą lokalizowali stronę na inne języki. Natomiast pisać nad wyraz ileś tam skryptów do tłumaczenia kwoty liczbowej na słową z uwzględnieniem języków to raczej mi się nie chce. Z tych powodów wolałbym jednak to w smarty zawrzeć. Nawet w pluginie smarty. Co nie zmienia faktu, że zastanawiam się, czy ktoś nie widział takiego skryptu, lub nie może się podzielić. Niby standardowa sprawa, ale jakoś nie musiałem jeszcze pisać samemu coś takiego.
nospor
Cytat
Nawet w pluginie smarty
Przecież plugin to czysty PHP..... a kwot slownie w php to masz tysiące. Użyj wyszukiwarki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.