W jaki sposób zaktualizować wersję curl bez przeinstalowania całego XAMPP? XAMPP pod Windows 1.7.2. PHP 5.3.0. Curl 7.19.4, a potrzebna jest minimum 7.21...

Bardzo proszę o pomoc. Czy to w ogóle jest bezpieczne?

edycja 13.05.2012:

Więcej informacji. Może ktoś znajdzie inne rozwiązanie. Muszę skonfigurować API, które łączy się z WSDL wystawionym na stronie HTTPS. Znalazłem informację, że muszę w tym celu skonfigurować curl do wersji minimum 7.21..., ponieważ w niższych jest problem z pobieraniem biblioteki, która jest umieszczona pod HTTPS - błędnie interpretuje kod i nie traktuje strony jako XML.

Mój problem jest taki, że nie mam pojęcia, jak zaktualizować Curl. Na odpowiednich stronach przeczytałem, że wersja curl jest zapisana w libcurl.dll, ale ja tego pliku nie mam na komputerze, co jest zgodne z informacją, że nie trzeba mieć libcurl.dll, żeby curl działał na XAMPP pod Windows. I tu moje pytanie - gdzie w takim razie jest ta wersja curl zapisana? Podmieniałem pliki .dll zarówno w php/ext jak też w windows/system32 na najnowsze, próbowałem dodać libcurl.dll do windows/system32. Nadal phpinfo() pokazuje mi wersję curl 7.19.4.

Który plik za to odpowiada?

ponowna edycja

sam znalazłem rozwiązanie - kombinowałem z zamianą plików, ale dostawałem błędy o niekompatybilności cURL z PHP. jedyne rozwiązanie to przeinstalowanie całego PHP do nowszej wersji, wykorzystującej bibliotekę cURL 7.21...

temat do zamknięcia.