tworzę aplikację do rejestrowania błędów podczas testowania jakiegoś serwisu, mam wielu użytkowników, natomiast tylko dwie role, jedną administrator - wiadomo może wszystko i drugą user - zwykły użytkownik, który może w zależności od uprawnień dodawać i edytować zgłoszenia.
struktura tabeli uprawnienia:

wygląd okna z zapisem uprawnień:

mam też jakąś listę klientów i jakaś liste produktów
i teraz sprawa wygląda następująco:
przykładowo użytkownik o ID #26 ma 3 uprawnienia zapisane w bazie danych
pierwsze jest to uprawnienie REJESTRACJI w obrębie klienta o ID #22(komórka produkt_id null) znaczy to, że ten użytkownik może rejestrować nowe zgłoszenia tylko dla tego jednego klienta, ale dla wszystkich jego produktow, czyli jest klient ABECADLO i ma produkty A,B,C,D to może rejestrować nowe zgłoszenia dla wszystkich produktów czyli A,B,C,D
drugie urpawnienie ZARZĄDZANIA jest już w obrębie konrektnego produktu(komórki klient_id i produkt_id mają wartości) znaczy to, że ten użytkownik, może edytować zgłoszenia ale TYLKO dla tego konkretnego klienta i tego konkretnego produktu, nie może zarządzać żadnymi innymi zgłoszeniami, tylko tymi.
trzecie uprawnienie PRZEGLĄDANIA, tyczy się tego samego klienta co wyżej tylko innego produktu, także ten użytkownik może TYLKO przeglądać wszystkie zgłoszenia dla tego jednego konkretnego produktu.
wyżej mamy jeszcze tzw. uprawnienia globalne. znaczą one tyle, że jeżeli mamy zaznaczone rejestrowanie globalne, to użytkownik może rejestrować dowolne zgłoszenia, dla każdego klienta i dla każdego produktu.
moje pytanie brzmi, czy jest ktoś w stanie pomóc mi zaimplementować tę strukturę w Zend ACL, gdyż jestem początkujący w zend, a nigdy wcześniej nie robiłem uprawnień tego typu.
w razie pytań pisać

Dzięki wielkie