Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Centos + Apache i PHP5
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
mrWodoo
Witam, mam pewien problem, zainstalowałem na centosie (dostęp SSH) php i apache zgodnie z:
Kod
http://www.howtoforge.com/installing-apache2-with-php5-and-mysql-support-on-centos-5.3-lamp

Utworzyłem w katalogu var/www/html plik test.php i wpisalem do niego
Kod
<?php
echo 1;
?>

I Wchodząc na stronę, zamiast mieć wygenerowany kod html (samo 1) to widzę kod PHP...

Kod
Dependencies Resolved

================================================================================
========
Package             Arch            Version                     Repository        Size
================================================================================
========
Installing:
php                 x86_64          5.3.3-3.el6_2.6             updates          1.1 M
Installing for dependencies:
php-cli             x86_64          5.3.3-3.el6_2.6             updates          2.2 M
php-common          x86_64          5.3.3-3.el6_2.6             updates          522 k

Transaction Summary
========
Install       3 Package(s)
Upgrade       0 Package(s)

Total download size: 3.8 M
Installed size: 13 M
Is this ok [y/N]: Y
by_ikar
apache musi wiedzieć że jest to skrypt php i co ma z nim zrobić. Na forum kwestia była wiele razy poruszana, więc tylko ci napiszę czego masz szukać: apache php handler
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.