Lonas
1.03.2012, 09:34:28
Witam,
Mam 2 domeny - jedna na katalog głowny a druga na katalog znajdujący sie w głownym, czyli domena A - katalog_glowny, domena B - katalog_glowny/katalog
teraz jest tak ze 2 domeny prowadza do tej samej strony co nie moze tak zostac - bo domenaA/katalog i DomenaB
Czy da sie ustawic .httaccess zeby wejscia z domenaB/katalog automatycznie byly prziekierowane 301 na DomenaA
Próbowałem tak robic tylko chyba sie to zapetla w momencie kiedy wchodze bezposrednio z DomenyA
A sprawdzanie hosta z poziomu htaccess robiłeś?
Lonas
1.03.2012, 10:29:31
próbowałem tak:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domenaA(.*) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ domenaBl$1 [R=301,L]
liczylem ze wszystko z www.domenaA.org/pl bedzie przekierowane na www.domenaB.pl
tyle ze plik htaccess dla domenaA.org.pl i domenaB.pl jest ten sam
Przecież wstawka przekierowująca ma być tylko w jednym z nich. Inaczej własnie do zapętlenia doprowadzisz

htaccess ma być o sprawdzanie hosta bogatszy w tym katalogu, z którego przekierowujesz.
Lonas
1.03.2012, 14:49:35
no tak tylko że tutaj 2 domeny są tak jakby na jeden katalog.
bo www.domenaA.org/pl i domenaB.pl to to samo - ale chce ze jezeli ktos wejdzie na domenaA.org/pl to zeby przekierowało
a wszystko mam w jednym katalogu ze wzgledu na strukture i budowe strony
a czy ewentualnie mozna zrobic tak ze w katalogu glownym nowej domeny zablokuje katalogi pl en i de na ktore sa nakierowane inne domeny?
tak ze jak ktos wejdzie na www.nowa_domena.org/pl to bedzie zablokowany dostep - wtedy google tez tam nie wejdzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.