Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tło w css a przejrzystość tekstu.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
ones
Witam!
Spotkałem się z bardzo dziwnym problemem. Aktualnie podpinam pod siebie różne elementy strony pod wordpress i wystąpił następujący problem.
Mając podany kod:
  1. <div class="mask">
  2. <h2>Tytuł</h2>
  3. <p>Tekst dłuższy</p>
  4. </div></a>

Gdzie w .mask ustalony jest url do tła (tło to pół przezroczysty obrazek, który zasłania inny obrazek w w celu przyciemnienia go), tekst jest ustawiony na biały. Część tytułu jest biała (problem występuje tylko na 1 slajdzie i po przejściu na następny i powrocie znika), druga część tytułu i tekst dłuższy jest szary. Nigdzie nie ma ustalonego koloru szarego, wszędzie jest biały. Sprawdzałem w "firebugu" i po wyłączeniu tego obrazka półprzezroczystego problem się rozwiązuje, lecz ten obrazek musi przesłaniać tekst, jest to element slidera, który musi się tam znaleźć.
erix
Mamy gdybać?
ones
Tak to wygląda:

Chciałbym podać link tylko osobom, które mogą pomóc.. Nie chcę jeszcze projektu całego udostępniać wszystkim.
kamil4u
Ale kto Ci każe udostępniać cały projekt? Przygotuj jak najprostsze demo, żebyśmy mogli zobaczyć problem i kod. To Tobie musi zależeć, żebyśmy mogli Ci pomóc, a do pomocy w tym fachu zawsze trzeba widzieć kod.
ones
Problem rozwiązany, dzięki erix!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.