Od dłuższego czasu walczę z przerobieniem skryptu Jcrop. Niestety nie znam Jquery jaki i wogólne z programowania nie jestem najlepszy.
$(this).fadeIn().Jcrop({ bgFade: true, bgOpacity: .3, onChange: showPreview, onSelect: showPreview, //onChange: updateCoords, //onSelect: updateCoords, setSelect: [ 0, 0,400,400] },function(){ jcrop_api = this; });
Muszę w jednym działaniu wywoływać dwie funkcje : showPreview oraz updateCoords no ale się nie da.
To jest pierwszy problem. Nie wiem jak mogę wywołać tą funkcję updateCoords. Czy można wywołać np jedną funkcję w drugiej?
function updateCoords(c) { $('#x').val(c.x); $('#y').val(c.y); $('#w').val(c.w); $('#h').val(c.h); }; function showPreview(coords) { if (parseInt(coords.w) > 0) { var rx = $imgpos.width / coords.w; var ry = $imgpos.height / coords.h; $('#preview').css({ }); $('#preview_container').css({ }); } };
Drugim problemem jest funkcja
function checkCoords() { if (parseInt($('#w').val())){ return true; } $('#x').val(100); $('#y').val(100); $('#w').val(100); $('#h').val(100);
wywołana jest w formularzu i dane przekazane są do php.
<form id="cropattrform" action="crop.php" method="post" onSubmit="return checkCoords();"> <input type="hidden" id="x" name="x" /> <input type="hidden" id="y" name="y" /> <input type="hidden" id="w" name="w" /> <input type="hidden" id="h" name="h" /> <input type="hidden" id="tempfile" name="tempfile" /> <input type="hidden" class="jq_step" id="step" name="step" value="process" /> </form>
Chciałbym przekazać zamiasta
$('#x').val(100); np:
$('#x').val(c.x); z funkcji updateCoords©
Z góry dziękuje za pomoc.