Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z imap i php.ini
Forum PHP.pl > Forum > PHP
karbar81
witam exclamation.gif! mam maly problem, chcialem napisac sobie skrypt ktory bedzie przez strone www odbieral poczte, gdy juz powstal okazalo sie ze niestety nie moge go przetestowac poniewaz jest problem z dolaczeniem u mnie na kompie biblioteki do obslugi imap'a. nie wiem czy ja cos zle zrobilem (to mozliwe bo jestem poczatkujacy), czy co jest innego zle prosze o pomoc. w pliku php.ini linijki ktore tego dotycza wygladaja tak: extension=php_imap.dll ;extension_dir="./" probowalem takze extension_dir ="c:\php\extensions", poniewaz tam znajduje sie ta biblioteka, dzialam pod windowsem a moj serwer www po uruchomieniu skryptu wyrzuca taki blad:
'If you use php extension, php not find one of extension file (*.dll).Incorrect parameter extension_dir in section [php] in php.ini.'
Bardzo prosze o pomoc!!!!
grohu
ja robilem jako prace licencjacka program do odbierania poczty http://student.twp.olsztyn.pl/~szparag/poczta i do testowania pod windowsem używame pakietu phpTriad co proponuje zrobic i tobie, poszukaj sobie na google, zainstaluj i w pliku php.ini tylko odznacz ';' przy rozszerzeniu imap...

bedzie dzialac exclamation.gif
karbar81
Dzieki bardzo, wszystko dziala exclamation.gif! smile.gif
Zastanawiam sie tylko dlaczego nie dzialalo wczesniej, moze dlatego ze serwer byl do bani (nie apache), bo reszta ustawien byla taka sama. Jeszcze raz wielkie dzieki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.