Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z cookies - nie widać mi go na wszystkich stronach
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slimboot
Jestem dość początkujący więc proszę o wyrozumiałość.

Przeszukałem już forum php, sprawdzałem manuala i ciagle nie wiem więc prosze o pomoc, tym bardziej, że nie mam w domu dostępu do internetu, może ktoś wie, co może być grane?

Otóż na jednej z podstron wysyłam cookies:

Kod
setcookie("ciasteczko", "1", time()+3600*3);

I problem polega na tym, że na stronie z której je wysłałem, php je widzi natomiast, na pierwszej stronie (index) wogóle mi go nie wykrywa, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakie mogą być tego powody.

Zależało by mi na tym, by ciastko wysłane na jednej z podstron, było poprostu widoczne, na wszystkich stronach, w serwisie, który tworze

DZIĘKI ZA PODPOWIEDZI exclamation.gif!
Bags_Bunny
Gdybyś sprawdzał manuala, to wiedziałbyś, że funkcja setcookie() przyjmuje czwarty argument $path:
Cytat
The path on the server in which the cookie will be available on. If set to '/', the cookie will be available within the entire domain. If set to '/foo/', the cookie will only be available within the /foo/ directory and all sub-directories such as /foo/bar/ of domain. The default value is the current directory that the cookie is being set in.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.