Wszystko teoretycznie zrobiłem jak trzeba - jest skrypt, potrafi on wydobyć wszystkie obrazki ze źródła maila, etc. Skrypt odczytuje dane wejściowe (czyli źródło wiadomości) albo z parametru (z nazwą pliku), albo z stdin.
Jako że na serwerze mam qmaila, podpiąłem sobie pod adres test@... polecenie
Kod
|php www/foto/procmail.php >error
i niestety skrypt nie działa, jeśli jest wywoływany właśnie przez mail - zawartość pliku error prezentuje się następującoKod
X-Powered-By: php/4.2.3
Content-type: text/html
<br />
<b>Warning</b>: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is -1 is not allowed to access ./inc/conf.php owned by uid 17302 in <b>/.../www/foto/procmail.php</b> on line <b>6</b><br />
<br />
<b>Fatal error</b>: Failed opening required 'inc/conf.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in <b>/.../www/foto/procmail.php</b> on line <b>6</b><br />
Content-type: text/html
<br />
<b>Warning</b>: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is -1 is not allowed to access ./inc/conf.php owned by uid 17302 in <b>/.../www/foto/procmail.php</b> on line <b>6</b><br />
<br />
<b>Fatal error</b>: Failed opening required 'inc/conf.php' (include_path='.:/usr/share/pear') in <b>/.../www/foto/procmail.php</b> on line <b>6</b><br />
Jak widać sprawę komplikuje safe mode, którego wyłączyć jednak nie mam możliwości.
Czy może ktoś ma pomysł, jak to rozwiązać? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi